StoryEditorOCM
ŠibenikUskoro javni poziv

Pomoć za kupnju radnih bilježnica dobit će samo korisnici dječjeg doplatka: 300 kuna za učenike nižih i 500 za više razrede osnove

Piše Marija Lončar
17. kolovoza 2020. - 13:23

Krajem kolovoza Grad Šibenik objavit će Javni poziv za sufinanciranje nabave radnih bilježnica i dodatnog obrazovnog materijala učenicima osnovnih škola sa šibenskog područja. Riječ je o jednokratnoj novčanoj pomoći koja će za učenike nižih razreda iznositi 300 kuna, a nešto više, 500 kuna dobit će oni koji pohađaju od 5. do 8. razreda.

Pravo na tu vrstu pomoći imat će samo korisnici dječjeg doplataka, a prema riječima pročelnice gradskog Upravnog odjela za društvene djelatnosti Mirjane Žurić računa se da će kupnju radnih bilježnica, zbirki zadataka i drugog potrebnog obrazovnog materijala, Grad Šibenik sufinancirati za oko 700 šibenskih osnovnoškolaca.

-Na taj način pomoći ćemo obiteljima s manjim primanjima za što je u gradskom proračunu još prije, u programu socijalne pomoći, osigurano 250 tisuća kuna. Podsjećam, da će taj oblik potpore za školske potrepštine dobiti korisnici prava na doplatak za djecu u 2020. godini, pa je to ujedno i jedini kriterij za sudjelovanje na Javnom pozivu – kazuje Žurić.

Zahtjev za pomoć u kupnji radnih bilježnica bit će objavljen na službenoj internetskoj stranici Grada Šibenika, a novac će roditeljima, odnosno starateljima biti uplaćen na njihov bankovni račun.

23. lipanj 2024 04:58