StoryEditorOCM
ŠibenikTaste like...marenda

Počinje novi projekt županijske Turističke zajednice: na Maloj loži marednu pripremaju konoba Pelegrini i bistro Visiani

Piše Šibenski.hr
2. svibnja 2024. - 12:04

U subotu, 4. svibnja, od 10 sati na Trgu Ivana Pavla II održat će se prva marenda u sklopu novog projekta "Taste like... MARENDA." Tradicionalnu spizu od lokalnih i sezonskih namirnica će pripremati konoba Pelegrini i bistro Visiani, gostovat će vinarije Vinoplod Šibenik, Testament, Rak i Baraka, a nastupit će klapa Sebenico i DJ Milan Živković. Također, posjetitlje očekuju i zanimljivi gastro igrokaz te radionica za djecu i odrasle, najavili su iz Turističke zajednice Šibensko-kninske županije.

Podsjećaju kako je riječ o njihovu novom projektu "Taste like... MARENDA" koji će se održavati svakog prvog vikenda tijekom narednih šest mjeseci, na drugoj lokaciji u županiji, a prva starta na Maloj loži u Šibeniku u subotu, 4. svibnja u 10 sati.

-Program otvara Udruga turističkih vodiča Mihovil Šibenik tematskim gastro igrokazom "Od brudetože, priko buklije do dišpetože." Priča počinje na Trgu Pavla Šubića I (kod zgrade Šibensko-kninske županije) u 10 sati, a završava na Maloj loži u 11.15 sati. U međuvremenu će marende od 10 sati na Maloj loži pripremati Konoba Pelegrini i Bistro Visiani.

, a za dobru kapljicu će se pobrinuti Vinoplod Vinarija Šibenik, Vinarija Rak, Testament vinarija te Vinarija Baraka. Na Maloj loži će se prodavati i domaći proizvodi lokalnih OPG-ova, a za dobru atmosferu i pismu zaduženi su klapa Sebenico te DJ Milan Živković - ističu u županijskoj Turističkoj zajednici.

- Marende i vina moći ćete kupiti po pristupačnoj cijeni, a kuponi će se izdavati na licu mjesta, za vrijeme trajanja događanja – poručuju organizatori iz TZ Šibensko-kninske županije i TZ grada Šibenika.

image
Zeljko Krncevic/

Ovaj pitoreskni trg, koji je i u prošlosti bio tržnica, bit će dekoriran u starinskom štihu kako bismo se barem nakratko prisjetili kako su nekoć marendavali naši stari.

- Ideja ovog projekta je revitalizirati i sačuvati koncept "marende" te gastronomskih vrijednosti i tradicijskih gastro običaja Šibensko-kninske županije. Nakon Šibenika, slijedi još pet događanja u drugim mjestima u županiji pa ćemo u lipnju marendavati u Rogoznici, u srpnju u Kistanjama, u kolovozu u Kninu, u rujnu u Betini i u listopadu u Vodicama – dodaju organizatori i podsjećaju kako se sve novosti vezane za projekt "Taste like... marenda" mogu pratiti na društvenim mrežama TZ Šibensko-kninske županije.

26. svibanj 2024 04:11