StoryEditorOCM
Šibenikkongresna događanja

Osim što je poželjna turistička destinacija, Šibenik je atraktivan i organizatorima poslovnih putovanja

Piše šibenski.hr
31. ožujka 2024. - 11:59

I prije same sezone, hotelske kapacitete u našim gradovima pune poslovni gosti. Zbog kongresnog turizma hoteli na obali ostajali su otvoreni i tijekom zime. Tako je i na šibenskom području, u tamošnjem Konvencijskom centru, najvećem u Hrvatskoj, već su odrađeni brojni kongresi, a dobre su najave i za ove proljetne mjesece.

Kulturna i prirodna bogatstva grada Šibenika čine ga izuzetno atraktivnom destinacijom za organizatore poslovnih putovanja. Prema riječima Frane Koštana, vlasnika kongresne agencije, atraktivnost Šibenika dodatno potencira prisutnost tvrđava, UNESCO-ve baštine te Nacionalnog parka Krka, izvještava HRT.

Dino Karađole, direktor Turističke zajednice Šibenika, ističe koristi koje poslovni gosti donose ovom području.

- Jako je bitno što koriste, ti gosti sami korisnici kongresnog turizma, koriste sve resurse grada Šibenika u kulturnom i uslužnom smislu, naglasio je Karađole.

Često se događa da poslovni sudionici, zbog zadovoljstva i radnih i rekreativnih dijelova poslovnih skupova, izaberu Šibenik kao destinaciju za povratne posjete.

Katarina Tommasini Marić, voditeljica prodaje hotelsko-turističkog naselja, izražava zadovoljstvo što organizatori poslovnih događanja vraćaju se u Šibenik.

- Još nas više veseli kada prepoznajemo da upravo sudionici kongresnih događanja vraćaju se sa svojim partnerima, sa svojim obiteljima na privatan odmor kod nas, dodala je.

Interes za poslovnim putovanjima u Hrvatsku dodatno je porastao nakon ulaska zemlje u eurozonu. Slavija Jačan Obratov, direktorica Sektora za sustav Turističke zajednice i razvoj proizvoda Hrvatske turističke zajednice, ističe sigurnost, blizinu i kvalitetne dvorane kao ključne čimbenike privlačnosti.

- Interesantna je organizatorima poslovnih putovanja zato što je sigurna, blizu je i ima kvalitetne dvorane. Naše dvorane jesu većinom za kapacitete od 50 do 500 sudionika, kaže Jačan Obratov za HRT.

Unatoč porastu interesa za organizaciju kongresa, nedostatak velikih kongresnih kapaciteta predstavlja izazov. Nina Vrdoljak, direktorica agencije za kongresni turizam, naglašava nedostatak velikih dvorana u Hrvatskoj te ističe gubitak brojnih internacionalnih kongresa zbog nedostatka takvih kapaciteta.

28. travanj 2024 09:53