StoryEditorOCM
ŠibenikDobre najave

Odlična uvertira u sezonu: Šibenik pun ‘kao šipak‘, svi koji se bave turizmom napuniti će kesu

Piše Ana Petrić
6. travnja 2024. - 18:20

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Uskrsni je vikend, poznato je, uvertira u turističku sezonu i prvi pokazatelj što od nje možemo očekivati. Hrvatska turistička zajednica već zadovoljno iznosi podatke o povećanom broju dolazaka i noćenja gostiju, odnosno u dosadašnjem dijelu godine bilježe vrlo pozitivan trend rasta turističkog prometa u predsezoni.

Ako je suditi prema vikendu iza nas, sezona će i u Šibeniku i Šibensko - kninskoj županiji biti obećavajuća jer je grad, bez obzira na nesnosno jako jugo koje je danima puhalo, za vikend bio - pun.

image
Niksa Stipanicev/Cropix

Na Uskrsni je ponedjeljak ispred zgrade Županije održan i 20. po redu “Uskrsni doručak” u organizaciji šibenske Turističke zajednice, Udruženja obrtnika Šibenik i Grada Šibenika, a bogat blagdanski stol ispunili su, tradicionalno, pogače, jaja, pršut i neizostavna velika fritaja u koju je utrošeno čak 5000 jaja i 50 kilograma šparoga. I planula je u sekund.

- Zašto smo krenuli s ovim prije 20 godina? Da pokažemo našoj djeci kako su naši očevi, djedovi i bake blagovali za Uskrs. Vidimo da smo uspjeli u tome. Uspjeli smo i privući dobar dio gostiju koji dolaze u Šibenik zbog ovoga. Veseli nas što vidimo puno djece, oni su naša budućnost koja će nastaviti ovu tradiciju - kazao je Joso Smolić, predsjednik Udruženja obrtnika grada Šibenika.

image

Dino Karađole

Niksa Stipanicev/Cropix

Okupljene su, a kojih je prema procjenama organizatora na ovoj manifestaciji bilo oko 1000, svojim nastupima razveselili Dječji zbor “Cvrčak”, Etno igraonica “Balarin”, Šibenska narodna glazba, Šibenska gradska straža, Šibenske mažoretkinje i grupa “Ciao”. S druge strane ceste, na samoj šibenskoj rivi, zaljubljenici u rijetko viđene stare primjerke automobila uživali su u prekrasnim oldtimerima, a koji su šibensku obalu okupirali u sklopu projekta “Oldtimer Promo Tour”.

A koliko je sveukupno gostiju pristiglo ovog produženog vikenda u Krešimirov grad, upitali smo Dina Karađolu, direktora Turističke zajednice grada Šibenika.

- Za sam Uskrs u Šibeniku je boravilo nekih 2000 gostiju, s tim da ih je pola bilo smješteno u Solarisu, pola u gradskim hotelima, a koji su svi otvoreni, i dio je, naravno, boravio u privatnom smještaju. Što se tiče općenito prva tri mjeseca, rezultati su bolji za nekih 30 do 40 posto iako je teško govoriti jer je ove godine blagdan Uskrsa pao dosta ranije nego prošle godine. No i bez Uskrsa, rezultati u prvom kvartalu sigurno su bolji za nekih 25 posto, a po svemu sudeći, odnosno prema svim najavama i hotelijera, ugostitelja i djelatnika u turizmu, ona prava turistička sezona bit će zamjetno bolja i očekujemo zaista dobre rezultate - kazuje Karađole, dodavši kako smo ovog vikenda ugostili najviše domaćih gostiju, no posjetili su nas i Slovenci, Nijemci i Austrijanci.

28. travanj 2024 04:01