StoryEditorOCM
ŠibenikStarta šibenski Trokut

Milenijalci i generacijo y čujte i počujte: U Krešimirovom gradu imate sve što vam treba

Piše Šibenski.hr
31. kolovoza 2017. - 15:20

U prostorijama Urbanog centra u Šibeniku danas je održana prezentacija Centra za nove tehnologije i poduzetništvo Trokut čime je projekt i službeno započeo.

„U posljednje tri godine Grad Šibenik uredio je dva derutna prostora, Urbani centar i Urbani inkubator, koji su postali nukleus novog Šibenika zasnovanog na novim tehnologijama. S vremenom se stvorila potreba za uređenjem većeg objekta namijenjenog startupovima i poduzetnicima u kojem će oni razvijati nove ideje te raditi s najsuvremenijom tehnologijom. Ulaganjem u ove projekte dokazali smo kako se u Šibeniku može živjeti i raditi svjetske stvari“, kazao je zamjenik gradonačelnika Danijel Mileta.

Trokut će se graditi na prostoru Mandaline, a prostire se na dvije etaže ukupne površine 2084 metara četvornih te će biti najsuvremenije opremljen. Dio opreme kakva će se koristiti u Centru, oculus rift (naočale za virtualnu stvarnost), 3D scaner, 3D printer te nanotehnologiju printanja, danas je predstavljen javnosti.

„Vrijednost opreme zasnovane na novim tehnologijama iznosi dva milijuna kuna. U samom centru predviđeno je 28 funkcionalnih jedinica, fleksibilni prostori, Fab lab radionice, uredi, kabine i drugo. Centar je sadržajima predviđen milenijalcima i generaciji y, a radni ambijent razvijat će se po modelu Holliworka“, kazala je zamjenica pročelnika Upravnog odjela za gospodarstvo, poduzetništvo i razvoj Ivana Bujas Rupić.

Glavni projekt izradio je Arhitektonski biro Prostor iz Šibenika. Partneri Grada Šibenika u projektu su Podi Šibenik d.o.o. i Poduzetnički inkubator ZIP d.o.o. sa sjedištem u Zagrebu, dok su suradnici na projektu Regionalni centar za razvoj poduzetničkih kompetencija za zemlje Jugoistočne Europe, Studij energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora, Sveučilište u Zagrebu-Šibenik, Veleučilište u Šibeniku, Tehnička škola Šibenik, Industrijsko-obrtnička škola Šibenik te Javna ustanova razvojna agencija Šibensko-kninske županije.

Ukupan iznos projekta je 27,7 milijuna kuna, od čega je Grad Šibenik ostvario 20 milijuna kuna bespovratnih sredstava Europske unije. Rok završetka projekta je ljeto 2018. godine.
 

01. lipanj 2024 07:08