StoryEditorOCM
ŠibenikIŽBENIKA

Komentar Zdravka Pilića: Oko cijepljenja nema pomirbe ili kako je dožupanica Iris Ukić Kotarac željela pomoći partijanerima

Piše Zdravko Pilić
10. srpnja 2021. - 12:29

Znate ono kad probate posredovati između zaraćenih strana, pa dobijete po sebi? Imate plemenite namjere, a sve skupa rezultira s nula bodova. S njima je – dobrim namjerama – i put u pakao popločan. Tako da se na koncu upitate – A što je meni ovo trebalo? Samo sam htio pomoći, biti posrednik. Ali, ma kakvi. Posredovati između vaksera i antivaksera, to vam je po prilici kao posredovanje između talijanskih fašista i Rade Končara. Niti ovi milost traže, niti bi je drugima dali. Kukavice, pucajte u prsi! Mi smo protiv ugnjetača, i njihovih pomagača, Ay Aj Karmela. Nema razgovora s onim koji traže potvrde, ne samo o cijepljenju, nego ni o testiranju, niti o bilo čemu drugome, ausvajse, žute zvijezde, s globalističkim slugama medicinskih fašista širom svijeta. No pasaran!


A posredovati je pokušala Iris Ukić Kotarac, friška dožupanica šibensko-kninska, koja je tek sjela u katrigu do novog župana Marka Jelića, i puna je volje i želje da nešto napravi, vidi se to iz aviona. Cila je u poslu, pa je čak i na uru iza ponoći u petak ujutro objavila post na Fejsu – "Partijati se mora". O tome kako će malo popričati sa Županijskim zavodom i Javnom ustanovom za zaštitu prirode, pa i s Turističkom zajednicom i Ljekarnama Šibenik i Drniš da se malo pokrenu.

I pomognu da se cijena testiranja na COVID-19 za evente spusti što je više moguće, pa čak i da bude skroz besplatna, a usluga dostupna čak i na licu mjesta, putem ovlaštenih timova. Fino zvuči, pogotovo kad se uzme u obzir da svi skupa živimo od turizma. No, mora se priznati i da je s finim argumentima njezinu ideju dočekao i kolega Mario Marotti sa Šibenskog portala, komentirajući kako se iz vrha županije šalju krive poruke – "Iris Ukić Kotarac bi s našim novcem pomagala partjanerima antivakserima".

"Postoji i brži jeftiniji način pomoći event indrustriji – neka se posjetitelji cijepe. A ne da se na ovakav način unosi nered u sustav i bacaju klipovi pod noge nacionalnoj kampanji za cijepljenje. I čak da svoj fejsbuk profil dožupanica koristi za javni pritisak na ravnatelje" - napisao je Marotti. Dobar tekst!


A što su napisali oni za koje se dožupanica ovako izložila, htijući nekako riješiti problem, posredovati, kao što bi politika i trebala? Rekli su joj – Ne, hvala! Njih naprosto nikakvi PRC testovi ne interesiraju, bili oni spori il brzi, skupi il jeftini, najjeftiniji, besplatni, ili čak i oni da se njima plate.

Pa nisu oni na prodaju! Njihov politički stav nema cijenu! Uostalom, dovoljno je pročitati komentare ispod posta Iris Ukić Kotarac. "Neka fala, neće meni niko nikavu štapinu gurat u mozak da bi mogla na neki party" Ili drugi - "Ideja je jedna jedina, a to je na koncerte samo normalno bez pristanka na njihove igre... bez ikakvog testa i diskriminatornog fašističkog ausfajsa... nista drugo... svako podilaženje i traženje drugog rješenja je samo savezništvo s tim covidfašistima" ili treći, odnosno treća -' ne želim se testirati ne želim ništa od navedenog, zdrava sam zar to trebam dokazivati i time pristajati na eksperiment... diskriminacija ljudi koji ne pristaju na ovaj fašizam je maltretiranje zdravog razuma pojedinca stoga otpor je nužan u svakom pogledu. Protiv fašizma se treba boriti a ne prilagođavati se pravilima. Građanska neposlušnost najbolji je lijek."


I stvarno to nema nekog osobitog smisla – stajati u redu za testiranje i minut il' dva nakon toga slušati Pink Floyd - "We don't need no education. We don't need no thought control..."

20. travanj 2024 04:47