StoryEditorOCM
ŠibenikGlava šotobraco

Kako je Ronaldo rasvitlija pute Zeki i Suverenistima: osigurali su HDZ-u većinu i zaslužili ne bocu vode, nego cili Vodovod

Piše Branimir Periša
17. lipnja 2021. - 19:27

- Jeste li vidili? Akva, akva, cila je tajna u njoj! - povikala je Dobra Parona svojin najmilijin mušterijaman. Naravski da su se El Tigre i Bili Smo Uskoro trenutačno stresli, ka terijer kada upane kroz rupu u ledu.

Voda! - cili je od neugode zadrća El Tigre jerbo je ka pravi poklonik nerazvodnjenih stvari odma prizva prid oči kako se zbog klimatskih promina nemilice topu ijade tona vičnoga leda na Sjevernomen polu priteći da za kojih stotinu godina potopu do jedan grad na baloti uz morsku obalu.

- Daće nas kuragu voda, zato nan brže abolje dajte ono naše, zavapija je prema Dobroj Paroni sa uhodanin moton koji znači, a bože moj – pivu i malešnu travaricu.

Pale dionice

- Je, daće nas voda kuragu ka i Koka kolu! - rekla je ona smijući se. O čemu je rič? Večer prije na televiziji sa gušton je gledala Ronalda, nogometaša nad nogometašiman kako je na sastanku UEFE sa velikoga stola oko kojeg su posidale sve same fuzbalske glavešine sklonija šoto dvi boce kole i na njiovo misto, s uzvikon "Akva!" stavija dvi boce čiste vode.

Znate li šta se onda dogodilo? - pogledala je ljubopitljivo u nji' dvojicu. Susrela se su četiri para upalih očiju koje su kazivale da su tila izmučena s tolikin količinaman vode, makar je nisu ni okusila.

- Šta? - prostenja je El Tigre jedva čujno, ka da ga je spopala morska bolest, a na to je ona radosno odgovorila da su skoro istoga trena kada je Ronaldo bubnija s onim bočicaman po stolu, dionice Kole ošle fondo, pale na burzaman za 40 posto!

- To se zove moć! - zacaklile su jon se okice, a možđani odma počeli vrtiti konte. Ako Ronaldov potez znači da su se digle dijanice vode, lako bi i ona mogla profitirati, i to sa vodon iz špine. Nema više mukti!

- Mogu van reći da je to bija jedan suveren Ronaldov potez! - zaključila je sa puno rišpekta u glasu. Tako se poigrati sa jednon od najmoćnijih kompanija u svitu, svaka čast.

Nagrada za cijepljenje

- E vidin, reka je B.S. Uskoro. Biće baš zato šta su jon pale dijanice na burzi, vlasti ni jedne svitske zemje ne privlaču građane besplatnon kolon da se iđu cijepiti protiv korone. Evo, čitan da u Americi firme svojin radnicima daju 50 dolara nagrade samo neka podmetnu rame. Na Floridi ih zauzvrat poju viskijen i niko ne nudi vodu koja po vamin odjedanput tolko vridi. A moran primjetiti, jedino u nas apeliraju na svijest naroda! Zašto od svita vaik uzmemo najgora iskustva? - zabrinija se B.S. Uskoro.

- Je, baš krasno. Vi bi, da ste na Floridi, svaki dan podmećali rame da je moguće! - ubola ga je otrovno Dobra Parona. I onda in je rekla da srićon, i u nas ima suverenih i trezvenih judi ka šta je Ronaldo koji vlastitin primjeron ukazuju na vridnost vode.

- To su bome, Zeko i njegovi Suverenisti u graskome vijeću. Svojin postupanjen osigurali su HDZ-u većinu i zaslužili ne bocu oli dvi vode, nego cili Vodovod.

- Ol' su se cijepili? - upita je El Tigre. Na to je ona rekla da ne zna, ali ako jesu, onda su u pitanju dvi doze, sudeći da su dvi ruke bile u zraku kada je tribalo. Očito, nije bilo nuspojava na mistu uboda, stale su drito u zraku.

- A Batižele? Kakve veze ota firma ima sa vodon i Vodovodon, kada ste već tolko pametni? - pita je El Tigre.

- Ol' niste učili o spojenin posudaman? - pogledala ga je ublido.

19. travanj 2024 13:12