StoryEditorOCM
ŠibenikIzgubljeno 12 života

Ispred šibenskog Vatrogasnog doma položeni vijenci i zapaljene svijeće za stradale na Kornatima

Piše Šibenski.hr
30. kolovoza 2022. - 11:08

Danas se obilježava 15 godina od Kornatske tragedije, najveće vatrogasne tragedije u Hrvatskoj, koja je 30. kolovoza 2007. odnijela 12 mladih života, a u jutros su kod Vatrogasnog doma u Šibeniku položeni vijenci i zapaljene svijeće.

Šibenski gradonačelnik Željko Burić i njegov zamjenik Danijel Mileta položili su vijenac i zapalili svijeću kod spomen-ploče za stradale pripadnike JVP Grada Šibenika Ivicu Crvelina, Dina Klarića, Marinka Kneževića i Ivana Marinovića. Cvijeće i svijeće su položili i pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Grada Šibenika.

Komemoracija za poginule vatrogasce, uz polaganje cvijeća i svijeća, održat će se i na otoku Kornatu, a skupu će nazočiti i Paško Rakić iz Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Šibenika.

U kapelici sv. Florijana, pak, bit će  služena sveta misa. Počast stradalim vatrogascima, uz članove obitelji, odat će izaslanstva Predsjednika RH, Hrvatskog Sabora, Vlade RH, Šibensko-kninske županije, Grada Vodica, Općine Tisno, Općine Murter-Kornati,  Hrvatske vatrogasne zajednice i Vatrogasne zajednice Šibensko-kninske županije te mnogi drugi.

Podsjetimo, 2007. godine u kornatskoj tragediji život je izgubilo 12 vatrogasaca - pripadnika Javne vatrogasne postrojbe Šibenik te DVD-a Vodice i Tisno Dino Klarić, Ivica Crvelin, Ivan Marinović, Marko Stančić, Gabrijel Skočić, Hrvoje Strikoman, Tomislav Crvelin, Ante Crvelin, Josip Lučić, Karlo Ševerdija, Marinko Knežević i Ante Juričev-Mikulin.

Jedini je preživio tišnjanski vatrogasac Frane Lučić.

24. travanj 2024 16:53