StoryEditorOCM
Šibeniksuradnja među gradovima

Delegacija iz Albanije posjetila zonu Podi, CGO Bikarac i Centar za nove tehnologije Trokut

Piše šibenski.hr
26. travnja 2024. - 20:15

Izaslanstvo albanskog grada Pogradeca na čelu s gradonačelnikom Ilirijem Xhakollijem, koje od srijedi boravi u službenom posjetu gradu Šibeniku, obišlo je danas Poduzetničku zonu Podi. U pratnji gradonačelnika Željka Burića i direktora zone Jakova Terzanovića posjetili su pogon tvrtke ZM-Vikom d.o.o. gdje ih je u način rada proizvodnog pogona uputio inženjer Marko Lugović.

Nakon obilaska zone Podi, albanska delegacija zadržala se u obilasku Centra za gospodarenje otpadom Bikarac budući da im je gospodarenje i uspješni primjeri zbrinjavanja otpada jedan od primarnih interesa posjeta. Djelovanje CGO Bikarac prezentirao im je direktor Robert Podrug sa suradnicima.

U nastavku dana gosti iz Pogradeca nazočili su i završnoj konferenciji projekta „Regionalni znanstveni centar RaSTEM“, financiranog iz Financijskog mehanizma Europskog gospodarskog prostora, a koja se održala u Inkubatoru za nove tehnologije Trokut. Tamo su iz prve ruke čuli kako teče provedba projekta financiranog od strane Europske unije, od njegove prijave do provedbe i realizacije.

Podsjetimo, izaslanstvo albanskog grada Pogradeca u posjetu je Šibeniku s ciljem razvija ekonomske, turističke i kulturne suradnje među gradovima, a povezivanje se odvija na inicijativu Veleposlanstva Republike Albanije u Republici Hrvatskoj. Posrijedi je uzvratni posjet delegacije iz Pogradeca nakon što je izaslanstvo Grada Šibenika ovaj albanski grad posjetilo u listopadu prošle godine.

07. svibanj 2024 19:11