StoryEditorOCM
ŠibenikVELIKA TUGA

Biserka Petrović o odlasku supruga: 13 godina održavala sam ga na životu, nisam htjela da ide u dom! Želio je biti pokopan pokraj Dražena...

Piše Vinko Paić/SD
27. travnja 2021. - 20:42
Supružnici su 1993. godine doživjeli veliku tragediju kad im je sin Dražen poginuo u prometnoj nesreći.Nikolina Vuković Stipaničev/Cropix

Samo dva mjeseca prije 94. rođendana preminuo je Jole Petrović, otac Dražena i Aleksandra Petrovića, najpoznatijeg bratskog tandema u našoj košarci.

Njegova supruga Biserka s kojom je bio u braku pune 62 godine (upoznao ju je kad je iz rodnog Trebinja došao u Šibenik gdje je radio kao policijski službenik) shrvana je gubitkom supruga.

- Teško mi je, emocije su prisutne, nije lako, koliko god godina čovjek imao kad umre. Zovu me sa svih strana svijeta i izražavaju sućut, rekla nam je Biserka s kojom smo uspjeli krako razgovarati.

- Sretna sam što sam ga imala uza sebe, pa i u trenucima kad nam se dogodila tragedija koja nam je promijenila živote. Unatoč Draženovom odlasku ostali smo stajati čvrsto na zemlji. Drago mi je što sam mu mogla pružiti sve u njegovih posljednjih trinaest godina koliko je bio nepokretan. Nipošto ga nisam htjela dati u dom i skrbila sam se o njemu cijelo vrijeme. Bilo da je noć, dan, praznik ili vikend... Ništa mi nije bilo teško!

image
Biserka Petrović ispričala nam je sve o posljednjim danima supruga
Darko Tomas/Cropix

Za razliku od vitalne Biserke koja je društveno aktivna i dosta angažirana u Muzejsko memorijalnom centru Dražen Petrović, pokojni Jole živio je povučeno.

- Od Uskrsa je bio jako loše i shvatila sam da ide prema kraju. U četvrtak je završio u polukomi, za vikend smo ga okupali, obrijali, davali mu jesti, održavali na životu... U subotu mi se posljednji put obratio, rekao mi je: "Bila", tako me od milja zvao, baš kao i pokojni djed. Kad sam vidjela koliko se muči jučer ujutro nazvala sam Hitnu. Nisam ga htjela poslati u bolnicu, ali su mi rekli da još postoji tračak nade, pa sam ipak pristala, jer u kući nije mogao primiti kisik. Nije imao koronu, nego urinoinfekciju koja je izazvala veliku temperaturu. Nažalost, noćas u četiri sata je preminuo. Liječnici su poduzeli sve što su mogli, ali tijelo se gasilo... Plakali su i u bolnici što me posebno ganulo. Nije se mučio, otišao je mirno, baš onako kako je i živio, skromno poput Dražena.

image
Biserka i Jole u braku su bili 62 godine.
Bruno Konjevic/Crpoix

Posljednji ispraćaj tate Petrovića bit će u Zagrebu.

- Bila mu je želja da bude sahranjen pokraj Dražena. Napravili smo pokraj Draženovog počivališta obiteljsku grobnicu gdje će biti pokopan. Htio je da to bude u najužem krugu obitelji. To ćemo ispoštovati, neka ode tiho kako je i živio. Ispraćaj će na zagrebačkom Krematoriju biti u četvrtak u 14:15, a polaganje urne idući tjedan, kazala nam je Biserka.

17. travanj 2024 17:48