StoryEditorOCM

Vrijeme ‘poludilo‘: i danas iznadprosječno toplo, a tako se nastavlja i idućih dana

Piše Šibenski.hr
28. prosinca 2023. - 08:08

Na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana te dijelu unutrašnjosti uzduž Velebita pretežno oblačno, a lokalno može pasti i malo kiše. U ostalim predjelima pretežno ili djelomice sunčano, u nizinama unutrašnjosti ujutro mjestimice s maglom. U zapadnim i sjeverozapadnim kopnenim krajevima puhat će umjeren do jak, u gorju i olujan jugozapadni vjetar, dok će drugdje vjetar biti većinom slab. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom od 12 do 17 °C.

U Dalmaciji pretežno sunčano u većini krajeva, dok će osobito na zadarskom i šibenskom području biti oblačnije, a lokalno može pasti i malo kiše. Vjetar većinom slab. Najviša dnevna temperatura između 14 i 17 °C.

Za sutra se najavljuje promjenjivo oblačno te i dalje razmjerno toplo za doba godine. Uz više oblaka mjestimice će biti kiše na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana te u Gorskoj Hrvatskoj i unutrašnjosti Dalmacije. Dulja sunčana razdoblja očekuju se u sjevernim kopnenim krajevima. U središnjim i gorskim krajevima puhat će umjeren i jak jugozapadni vjetar, na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana većinom slab do umjeren. Najniža jutarnja temperatura zraka od 2 do 7, na Jadranu između 6 i 11 °C. Najviša dnevna od 11 do 16 °C, u Gorskoj Hrvatskoj ponegdje malo niža.

28. travanj 2024 10:46