StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetbudite na oprezu

Što nas čeka za vikend? Prijeti nam veliko nevrijeme, upaljen crveni meteoalarm za srednju Dalmaciju

Piše Šibenski.hr
24. studenog 2023. - 21:34

DHMZ je objavio prognozu za sutra.

U noći i ujutro oblačno s kišom, u gorju susnježicom i snijegom uz moguće stvaranje tanjeg snježnog pokrivača. Malo snijega može pasti i u nizinama. Popodne smanjenje naoblake uz sve rjeđu oborinu.

Vjetar slab, u drugom dijelu dana i umjeren sjeverni i sjeverozapadni, ponegdje s jakim udarima.

image
DHMZ 

Na Jadranu umjerena do jaka bura i sjeverni vjetar, mjestimice s olujnim udarima, a krajem dana na sjeveru okretanje na sjeverozapadni. Jutarnja temperatura zraka od -1 do 4, na moru od 5 do 10, a najviša dnevna između 3 i 7 na kopnu te od 9 do 13 °C duž obale. Navečer jače zahladnjenje.

- Na Jadranu će u subotu ponovno biti jake bure s olujnim udarima, zatim od nedjelje slabiji vjetar, najprije bura i sjeverozapadnjak, a u ponedjeljak će okrenuti na jugo.

Zahladnjet će pri čemu će biti dosta sunčanih sati. No, valja računati i na povremenu mjestimičnu kišu - u subotu uglavnom slabu i u malim količinama, a početkom novog tjedna, s novim jačim naoblačenje, vjerojatno češću i obilniju.", prognozirao je za HRT Krunoslav Mikec, dipl. ing. iz DHMZ-a.

Sutra je upaljen crveni meteoalarm za izuzetno opasno vrijeme za Velebitski kanal i srednju Dalmaciju. Upozorava se na olujnu buru i tramontanu, osobito podno Biokova. Očekuju se najjači udari vjetra od 35-70 čvorova (65-130 km/h).

27. travanj 2024 20:10