StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetWWF Adria izvješćuje

Siromašne zemlje svijeta radije izvoze nego konzumiraju ribu

Piše Pripremio: B.P.
12. siječnja 2017. - 11:30

Novo izvješće WWF-a o budućnosti globalne opskrbe ribom zaključuje kako do 2050. godine milijuni ljudi u zemljama u razvoju neće biti u mogućnosti priuštiti ribu i proizvode iz ribarstva koji tim zajednicama trenutno predstavljaju glavni izvor hrane i proteina, priopćeno je iz hrvatskog ogranka WWF Adrija sa sjedištem u Zagrebu. WWF je jedna od najvećih i najuglednijih svjetskih organizacija za zaštitu prirode s pet milijuna pristaša i mrežom aktivnom u više od stotinu zemalja.
U izvješću "Proteini iz mora ​​- Kako morsko ribarstvo utječe na globalnu sigurnost hrane do 2050. godine", u produkciji znanstvenika sa Sveučilišta u Kielu u Njemačkoj, analizirano je koliko se ribe može održivo uzeti iz mora do 2050. Analiza je nagovijestila da će se mnoge siromašne zemlje radije odlučiti na izvoz ribe nego na njenu konzumaciju. Zbog toga neće moći pronaći alternativni izvor proteina.
Kako je cilj Ujedinjenih naroda iskorijeniti glad u svijetu do 2030. godine, WWF poziva donosioce odluka da u svoje prioritete uvrste poboljšano upravljanje ribarstvom kao ključni dio akcijskog plana da se morski resursi osiguraju i budućim generacijama.
 

23. svibanj 2024 21:03