StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetPrognoza vremena

Prvomajski fažol na Krki i Jadriji mogla bi pokvariti kiša: naredni dani bit će s nestabilnim vremenom i ponešto hladniji

Piše Branimir Periša
1. svibnja 2024. - 08:00

Jugo koje će jačati na jako s olujnim udarima, moglo bi mnogima kvariti promjenjivo oblačan Praznik rada i u Dalmaciji, kao i poslijepodnevna mjestimična kiša, lokalno i u obliku jačih pljuskova s grmljavinom, pogotovo navečer. Također manje toplo nego u utorak - danju većinom od 22 do 24 °C. - prognoza je vremena Tomislava Kozariča, dipl. ing, iz DHMZ-a.

I na krajnjem jugu Hrvatske bit će nestabilnije, uz pljuskove osobito prema kraju dana, a prijepodne još uglavnom suho uz porast naoblake. Puhat će umjereno, prema večeri jako jugo uz porast valovitosti mora. Najviša temmperatura zraka oko 23 °C."

"Na kopnu će promjenjivo i nestabilno, povremeno s kišom i grmljavinom ostati do kraja tjedna, pri čemu će najoblačnije i najsvježije vjerojatno biti u petak. Vjetar slab do umjeren jugozapadni i južni, u subotu sjeveroistočni i sjeverni.

I na Jadranu povremeno kiša, najčešće u obliku pljuskova s grmljavinom, i pritom u petak više oblaka, a u četvrtak i subotu sunčanih razdoblja. Umjereno do jako jugo u četvrtak će okrenuti na sjeverozapadnjak i jugozapadnjak te će se temperatura zraka sniziti.", prognozirao je za HRT Tomislav Kozarić

06. lipanj 2024 10:03