StoryEditorOCM

Pevex kaže da neće otpuštati radnike čak i ako se pojedine trgovine zatvore

Piše Hina
18. ožujka 2020. - 10:16

Trgovački lanac Pevex u srijedu je izvijestio da neće otpuštati djelatnike čak i ako se pojedine trgovine zbog pojave koronavirusa zatvore.

"Tvrtka Pevex neće otpuštati djelatnike pa čak i ako se pojedina trgovina zbog pojave virusa zatvori. Za naše smo radnike osigurali isplatu neto plaća za šest mjeseci te smo trenutno usmjereni na dodatno jačanje mjera kojima smanjujemo socijalne kontakte uz sada već pojačane higijenske protokole na svim rizičnim lokacijama", kaže se u priopćenju kojeg potpisuje predsjednik Uprave Jurica Lovrinčević.

Napominje se kako je asortiman koji Pevex prodaje u svojim maloprodajnim trgovinama od vitalne važnosti za građevinski sektor.

To se, kako ističu, posebno odnosi na male poduzetnike i obrtnike kojima je potrebno omogućiti nesmetani nastavak rada.
Iz Pevexa navode kako u ovom trenutku  surađuju s preko 83.000 pravnih subjekata.

Također dodaju kako se "ne smijemo zavaravati mišlju da će država moći odgovoriti brojnim zahtjevima koji bi omogućili gospodarski oporavak".

"Poučeni dosadašnjim iskustvom, svjesni smo da se najviše lomi preko malog gospodarstva i to najrizičnijeg sektora - građevine.

On već i sada nosi teret većinskog vlasnika u iznosu loših kredita kao i najvećeg zaostajanja za prosjekom Europske unije u produktivnosti rada. Čak i u nedostatku radne snage te negativnim kretanjem na tržištu rada prednjači pred svim drugim sektorima te upravo zato smatramo da bi njegovo dodatno ograničavanje bilo neoprostivo", ističu iz Pevexa.

Napominju i kako je sve navedeno prepoznala i Njemačka te je od zabrane rada, uz samoposluge, ljekarne, prodavaonice napitaka, drogerije i trgovine za kućne ljubimce, izuzela i centre za prodaju građevinskog materijala kao i trgovine kućnih potrepština.

16. travanj 2024 00:17