StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetlista uručena putinu

Moskva donijela odluku: sastavljen popis neprijateljskih zemalja, među njima je i Hrvatska

Piše šibenski.hr
7. ožujka 2022. - 12:25

Vladimir Putin je od ruske vlade zatražio da mu u roku od dva dana sastavi popis zemalja koje su podržale sankcije Rusiji, a sad je ruska agencija RIA Novosti objavila da je taj popis i napravljen.

"Na popisu neprijateljskih stranih država su, među ostalima, Australija, Velika Britanija, sve članice Europske unije (znači i Hrvatska), Kanada, island, Lihtenštajn, Monako, Novi Zeland, San Marino, SAD, Singapur, Tajvan, Ukrajina, Crna Gora, Švicarska, Japan, Albanija, Norveška...", stoji u priopćenju ruske vlade, prenosi Index.

Navodno je Putin naredio da svi Rusi koji imaju devizne obveze prema stranim kreditorima s liste neprijateljskih zemalja te obveze plaćaju rubljima.

Podsjetimo, prekjučer je Putin zatražio od ruske vlade da mu sastavi popis zemalja koje su uvele sankcije Rusiji, njenim tvrtkama, organizacijama i pojedincima. "Imate dva dana za to!" jasno im je poručio.

Među zemljama koje su uvele sankcije Rusiji je i Hrvatska.

Glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov rekao je novinarima da se Zapad angažirao u "ekonomskom razbojništvu" protiv Rusije i da će Moskva na to odgovoriti.

Nije precizirao kakav će odgovor biti, no rekao je da će to biti u skladu s ruskim interesima.

29. svibanj 2024 12:01