StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetOvo će razočarati maturante

Krunoslav Capak: Ne bi trebalo ići na maturalce da djeca ne idu u školu s opterećenjem da su bila na rizičnim prostorima

Piše Šibenski.hr
21. kolovoza 2020. - 19:00

Prije nekoliko mjeseci na buduće maturante apeliralo se da svoja inozemna maturalna putovanja zamijene onima u Hrvatskoj, javlja Dnevnik.hr.

Danas drugačija slika. Preporučuje se da se na maturalce uoči nove školske godine uopće ne ide.

Čini se da maturanti ove godine s maturalnim putovanjima nikako ne mogu na zelenu granu jer zbog pogoršanja situacije više ni Jadran nije najsigurnije mjesto za ekskurzije.

-S obzirom na sadašnju epidemiološku situaciju mi smatramo da ne bi trebalo ići na maturalna putovanja jer uskoro počinje škola i ne bi bilo dobro da djeca krenu u školu s opterećenjem da su bili u nekim rizičnim prostorima i da su potencijalno zaraženi koronavirusom -, rekao je ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak.

Capak je istaknuo i kako postoji niz problema jer su neki razredi i neki roditelji platili avans pa im turističke agencije ne žele vratiti novac.

-Ali koliko sam vrlo kratko danas razgovarao s ministrom Fuchsom na tome se radi da se ta situacija razriješi - dodao je Capak.

 

29. lipanj 2024 04:33