StoryEditorOCM

Kina ima novo veliko žarište zaraze: Uvode stroge mjere, krenula masovna testiranja, nema napuštanja grada bez dozvole poslodavaca ili lokalnih vlasti

Piše hina
26. prosinca 2021. - 08:21

Kina je u subotu zabilježila najviši dnevni porast slučajeva covida-19 u 21 mjesec, pošto se broj zaraženih više nego udvostručio u sjeverozapadnom gradu Xianu, najnovijem kineskome žarištu te bolesti.

Grad od 13 milijuna ljudi koji je ušao u četvrti dan lockdowna u subotu je otkrio 155 lokalno prenesenih slučajeva s potvrđenim simptomima, što je za 75 više nego dan prije, pokazuju službeni podaci u nedjelju.

Dnevni broj zaraženih u zemlji time je porastao na 158, što je najviša brojka otkad je Kina uspjela obuzdati epidemiju u zemlji početkom 2020.

Xian, s 485 lokalnih simptomatskih slučajeva zabilježenih u razdoblju od 9.-25. prosinca, uveo je stroge mjere da suzbije širenje zaraze, u skladu s politikom Pekinga da se svako širenje mora suzbiti što je prije moguće.      

Građani ne smiju napustiti grad bez dopuštenja poslodavaca ili lokalnih vlasti, a provedeno je više krugova masovnog testiranja da se identificiraju slučajevi.

Grad je objavio da nema zaraze omikronom, premda su kineske vlasti izvijestile o nekoliko zaraza omikronom među međunarodnim putnicima i u južnoj Kini.

S uvezenim slučajevima, 25. prosinca kopnena Kina potvrdila je 206 novih slučajeva, što je 140 više nego dan ranije.

02. lipanj 2024 14:55