StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetNajnoviji podaci

Jednak broj novooboljelih kao jučer: U Hrvatskoj ukupno 867 zaraženih koronavirusom; Na respiratoru su 32 pacijenta

Piše šibenski.hr
31. ožujka 2020. - 14:08

U 14 sati održana je redovita konferencija za novinare Nacionalnog stožera civilne zaštite RH na kojoj smo saznali najnovije informacije i broj oboljelih od koronavirusa u Hrvatskoj.

Ministar zdravstva Vili Beroš rekao je da je u Hrvatskoj zabilježeno novih 77 slučajeva koronavirusom, tako da se ukupan broj zaraženih popeo na 867.

Od ukupnog broja zaraženih, 32 pacijenta se nalaze na respiratoru. Među njima su i dva oboljela s područja Šibensko- kninske županije.

Preminulih i dalje imamo šest, dok je 67 osoba ozdravilo.

- Mjere su urodile plodom, brojke su iste kao i jučer, a zdravstveni sustav se polako vraća u normalu. Život ne smije stati i on zasigurno neće stati, rekao je ministar Beroš.

- Prva analiza kaže da nema povećanog broja slučajeva zaraze u Zagreba kao posljedica potresa, otkrio je ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak.

Imamo 41 osobu koja je mlađa od 20 godina, 101 osobu koja je starija od 70 godina, kaže Capak. Imamo 50 doktora medicine, 41 medicinsku sestru, pet ljekarnika i deset stomatologa koji su pozitivni na koronavirus.

- Na respiratoru trenutno nema kritičnih, ali njihovo zdravstveno stanje može se promijeniti u samo nekoliko minuta. U svakom sluačju, svatko tko je na respiratoru je teško boestan, rekla je Markotić.

- Stalno promišljamo kako održati balans restirktivnih mjera i popuštanja. Život nije stao i ne treba stati. Osvrnuo bih se na humor na društvenim mrežama koji stvarno djeluje kao lijek. Ali, pozivam da se sutrašnji dan, 1. april, ne koristi za plasiranje vijesti koje bi zavaravale javnost. Humor neka ostane samo smiješan, rekao je za kraj ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

26. travanj 2024 15:27