StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetvremenska prognoza

I Silvestrovo iznadprosječno toplo, jačat će jugo; evo kakvo nas vrijeme očekuje u prvim danima nove godine

Piše šibenski.hr
31. prosinca 2023. - 10:39

I Silvestrovo će biti iznadprosječno toplo, uz povremenu mjestimičnu kišu uglavnom na Jadranu i uz njega, osobito na sjevernom dijelu i u Gorskom kotaru, a tijekom novogodišnje noći sve češće i drugdje. Bit će i prilično vjetrovito, uz jugozapadni i južni vjetar, na Jadranu i jugo, ponegdje moguće i olujno.

U ponedjeljak u većini Hrvatske najprije kiša, pa djelomično razvedravanje uz ponegdje prolazno umjeren sjeverni i sjeverozapadni vjetar, u unutrašnjosti i manji pad temperature. U južnijim su krajevima mogući i pljuskovi s grmljavinom. Od utorka opet južina, od srijede i povremena kiša, prognoza je DHMZ-a.

- Na Silvestrovo na srednjem Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije promjenjivo oblačno sa sunčanim razdobljima. Ponegdje kiša, moguće već poslijepodne, osobito na sjeveru, navečer i drugdje. Puhat će umjereno i jako jugo i južni vjetar, osobito na sjevernom dijelu i prema otvorenom moru i bit će razmjerno toplo. U narednim danima na Jadranu i dalje promjenjivo, razmjerno toplo, sa slabim i umjerenim jugozapadnim vjetrom i jugom. Povremeno će padati kiša, u noći s ponedjeljka na utorak na jugu su mogući i pljuskovi s grmljavinom, a zatim razvedravanje - prognozirao je za HRT Izidor Pelajić iz DHMZ-a. 

27. travanj 2024 21:46