StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetPOSLJEDICE NEVREMENA

Hrvatski su vatrogasci, zbog oluja i nabujalih rijeka u posljednja 24 sata imali 117 intervencija u čak pet županija

Piše HINA
18. rujna 2022. - 11:26
Cazma, 150922. Posljedice razornog nevremena koje je danas zadesilo podrucje Cazme i napravilo ogromnu materijalnu stetu. Na fotografiji: vatrogasci uklanjaju sruseno drvece.Ranko Suvar/Cropix

 Zbog jakog nevremena i nabujalog vodostaja rijeka, više stotina vatrogasaca je u posljednja 24 sata odradilo ukupno 117 intervencija u pet županija, a većina njih su bile sanacije krovišta te ispumpavanje vode, izvijestila je u nedjelju Hrvatska vatrogasna zajednica.
Najviše vatrogasnih intervencija zabilježeno je na području Bjelovarsko-bilogorske županije, njih 65, koje su se većinom odnosile na sanacije krovišta te ispumpavanja vode. Iako su se vatrogasci iz Karlovačke županije i Grada Zagreba vratili u svoje stanice, bjelovarskim vatrogascima pomoć i dalje pružaju kolege iz Zagrebačke, Krapinsko-zagorske, Koprivničko-križevačke i Varaždinske županije.
Na uklanjanju stabala, postavljanju barijera protiv poplava te također na sanaciji krovišta i ispumpavanju vode radili su vatrogasci Karlovačke županije koji su imali 12 intervencija na kojima je sudjelovalo 158 vatrogasaca s 50 vatrogasnih vozila.
Zbog velikih oborina i naglog porasta vodostaja na gornjem toku rijeke Kupe, glavni vatrogasni zapovjednik uputio je izvanrednu dislokaciju vatrogasnih snaga iz Međimurske županije sa sedam vatrogasaca i tri vatrogasna vozila u ispomoć karlovačkim kolegama, dodali su iz HVZ-a.
Posljedice nevremena sanirale su se i u ostalim županijama. Vatrogasci Sisačko-moslavačke županije zabilježili 13 tehničkih intervencija, sudjelovalo je 34 vatrogasaca sa 16 vozila.
Jedanaest intervencija odradilo je 46 vatrogasaca Primorsko-goranske županije, koji su uklanjali stabla i granje, sanirali krovišta, izvlačili vozila te izrađivali zečje nasipe.
Na području Zagrebačke županije 76 vatrogasaca su uklanjali srušena stabla i ispumpavali vodu, na ukupno 16 intervencija.
 

19. travanj 2024 23:22