StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetBUDITE NA OPREZU

Hoće li nas mimoići: DHMZ izdao crveni alarm za jednu hrvatsku regiju. Očekuje se opasno grmljavinsko nevrijeme!

Piše L.V. /JL
22. lipnja 2024. - 18:03

Zbog pakelnih vrućina, sparine i saharskog pijeska teško se disalo ovih dana. Nebo nad Šibenikom i dalje je mutno, ali u zraku se osjeća dolazak promjene. Zahvatit će cijelu zemlju, pa tako i Šibenik i Šibensko-kninsku županiju.

No, u Državnom hidrometeorološkom zavodu (DHMZ) već su i prije najavili kako osvježenje neće "mirno" doći.

Izdan je i crveni alarm za Osječku regiju zbog očekivanog grmljavinskog nevremena koje dolazi nakon prvog ovogodišnjeg toplinskog vala, piše Jutarnji.

- Budite na oprezu zbog mogućih jačih grmljavinskih nevremena - poručuje DHMZ.

Očekuje se promjena vremena u cijeloj zemlji tijekom subote - središnji dio Hrvatske bit će oblačan s mogućim pljuskovima i grmljavinom, dok su u Gorskom kotaru mogući lokalni pljuskovi.

- Prvi ovogodišnji toplinski val, ponegdje će nažalost završiti uz grmljavinsko nevrijeme - napisali su.

 
 
image

Meteoalarm za subotu, 22.6.2024.

 
 DHMZ

U Dalmaciji će najviše dnevne temperature ov esubote biti između 31 i 36 stupnjeva. Tijekom vikenda dolazi svježiji i vlagom bogatiji zrak, zbog čega će temperatura postupno biti u padu i značajno se povećava nestabilnost atmosfere, upozoravaju iz DHMZ-a.

Već su prethodno najavili da će se u drugom dijelu subote lokalno razviti grmljavinsko nevrijeme praćeno tučom i prolaznim olujnim, orkanskim udarima vjetra.

Izraženije naoblake s mjestimičnim pljuskovima i grmljavinom također se očekuju tijekom nedjelje, uz nestabilno razdoblje koje bi se moglo nastaviti i idući tjedan. Na moru će puhati bura i sjeverozapadnjak, navodi Jutarnji.

22. lipanj 2024 18:04