StoryEditorOCM
Hrvatska i svijet168.000 potpisa

HDZ-ov ministar zdravlja stao na stranu katoličkih fundamentalista koji žele zabraniti pobačaj: 'Život počinje začećem i treba ga zaštiti... Kako? To je otvoreno pitanje'

14. listopada 2017. - 14:47

Ministar zdravstva Milan Kujundžić izjavio je u subotu, komentirajući zahtjev građanske inicijative "ProLife.hr" i Zaklade Vigilare za zabranom pobačaja, kako treba respektirati potpise više od 160.000 građana te dodao kako život počinje začećem i treba ga zaštiti,  ali kakav će biti zakon - treba prepustiti dionicima koji će sudjelovati u njegovoj izradi.

Katolički fundamentalisti predali Saboru 168.000 potpisa za zabranu pobačaja pa iznijeli nove skandalozne tvrdnje o silovanim ženama

"ProLife.hr" i Vigilare u petak su predale Hrvatskom saboru više od 168.000 potpisa na peticiju za zakonsku zaštitu nerođenog života, a u povodu donošenja novog Zakona o pobačaju, čija je izrada u nadležnosti Ministarstva zdravstva.

"Mislim da svakog pojedinca treba respektirati a poglavito potpise 160.000 ljudi. Hrvatska je demokratska zemlja i međusobno se trebamo razumijevati i uvažavati i svi zajedno ustrajati na zaštiti života, a kako će zakon biti napisan pustimo svim dionicima da o tome kažu svoje", rekao je Kujundžić koji je prisustvovao obilježavanju Europskog dana oživljavanja srca na zagrebačkom Cvjetnom trgu.

"Život počinje sa začećem i treba ga zaštiti, međutim, kako ga zaštiti, koji su najbolji oblici - to je uistinu otvoreno pitanje", dodao je.

Upitan vjeruje li  da će Sabor, kako je najavila Vlada, do kraja godine ratificirati Istanbulsku konvenciju te promovira li ona rodnu ideologiju kako to neki u Hrvatskoj tvrde, Kujundžić je rekao da nije upoznat s detaljima, a po onom što je vidio - ona dijelom promovira rodnu ideologiju, no da treba o svemu razgovarati.
 

29. svibanj 2024 06:10