StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetnečastivi na mreži

Donald Trump na Badnjak i Božić uputio poruke pune mržnje prema Bidenu i tužitelju Smithu: ‘Neka trunu u paklu‘

Piše Hina
26. prosinca 2023. - 13:30

Većina globalnih političkih, duhovnih i nacionalnih vođa obilježava Božić pozivima na mir ili naglašavajući vrline obitelji i zajedništva, ali to nije stil Donalda Trumpa, piše u utorak CNN.

Bivši predsjednik proizveo je na Badnjak i Božić na svojoj društvenoj mreži Truth Social bujicu bijesa i gorčine, uglavnom zbog svojih pravnih nevolja, pokazujući time kako će osobne opsesije prenositi na naciju u ključnoj izbornoj godini 2024.

Trump je bjesnio na predsjednika Joea Bidena i posebnog tužitelja Jacka Smitha, iznoseći brojne i lažne tvrdnje kako su njegovi pokušaji da ostane na vlasti nakon gubitka izbora 2020. značili vitalnu obranu američke demokracije i stoga su bili potpuno legalni.

image

Joe Biden ne da se uznemiriti Trumpovom mrzilačkom retorikom

Afp

U uvredljivim objavama pisanim velikim slovima, Trump je pojačao svoju ekstremnu retoriku o imigraciji koja je već izazvala usporedbe s nacističkom retorikom i opetovao svoje stajalište o neograničenoj predsjedničkoj moći zbog koje se kritičari boje autokracije ako on pobijedi na sljedećim izborima.

‘Netko ga sabotira....‘

 

Samo tri tjedna prije početka glasovanja u utrci za nominaciju republikanaca za predsjedničke izbore Trump je izraziti favorit, s više od 60 posto podrške među članovima stranke.

Njegove objave pokazuju da su njegove lažne tvrdnje o izbornoj prijevari prije tri godine još uvijek okosnica njegova političkog projekta.

A njegove tirade, u vrijeme kada su se Amerikanci koji slave Božić okupljali s najdražima i tražili trenutak mira, nagovještavaju bijesno stanje duha i potpuno poricanje, piše CNN i dodaje da će to vjerojatno pobuditi nove brige o njegovom temperamentu i podobnosti da ponovno služi kao vrhovni zapovjednik i mračni su predznak što bi još jedan Trumpov mandat mogao donijeti.

image

Donald Trump oglasio se na svojoj društvenoj mreži Truth Social, pišući velikim slovima

Afp

Na Badnjak Trump je navečer objavio velikim slovima: "Špijunirali su moju kampanju, lagali Kongresu, izigrali zakon FISA, namjestili predsjedničke izbore, omogućili su milijunima ljudi, mnogima iz zatvora i mentalnih institucija, da preplave našu zemlju, zaribali u Afganistanu, a nasilnici i čudaci Joea Bidena, poput poludjelog Jacka Smitha progone me na dosad neviđeni način. To se zove miješanje u izbore. Sretan Božić!"

‘bolesnici‘ biden i smith

Njegovo raspoloženje jedva je bilo drukčije na Božić kad je optužio Bidena da orkestrira miješanje u izbore smjerajući na 91 kazneno djelo i četiri suđenja koja čekaju bivšeg američkog predsjednika.

U jednoj od svojih najbizarnijih i najneumjerenijih objava zaželio je sretan Božić "svjetskim vođama, i dobrim i lošim, ali nitko od njih nije tako zao i ‘bolestan‘ kao nasilnici koje imamo u našoj zemlji."

image

Trump je u maniri nacizma rekao da su mnogi migranti došli iz zatvora i iz mentalnih institucija

Afp

U posljednjem napadu na Bidena i Smitha, Trump je napisao: "NEKA TRUNU U PAKLU. JOŠ JEDNOM SRETAN BOŽIĆ!"

Milijuni Amerikanaca vjerojatno će glasati za Trumpa na predsjedničkim predizborima pokazujući da ih ne uznemiruje njegovo ponašanje ili njegov sve veći ekstremizam, dodaje CNN.

Još deseci milijuna vjerojatno će ga podržati ako bude republikanski kandidat dok nastoji ostvariti zapanjujući politički povratak i postati tek drugi bivši predsjednik koji je osvojio drugi mandat koji nije uzastopni. U Trumpovom slučaju, nakon što je osramoćen napustio Washington, nekoliko dana nakon napada njegovih pristaša na američki Kapitol 6. siječnja nakon proteklih predsjedničkih izbora na kojima je pobijedio Biden.

image

Trump i dalje premoćno vodi među republikancima

Afp
25. travanj 2024 20:29