StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetVremenska prognoza

Danas nigdje bez kišobrana - nedjelja će biti topla, al‘ kišna. I sutra promjenjivo oblačno, mjestimice s kišom, pljuskovima i grmljavinom

Piše Šibenski.hr
14. svibnja 2023. - 08:44

Pretežno oblačno povremeno s kišom te pljuskovima i grmljavinom, ponegdje izraženijim. Mjestimice će biti obilne kiše, osobito na Jadranu i u područjima uz njega, javlja DHMZ.

Vjetar slab do umjeren uglavnom istočni i sjeveroistočni, a u Slavoniji jugoistočni. U Dalmaciji umjereno do jako, ponegdje i olujno jugo, a na sjevernom Jadranu umjerena do jaka bura. Najviša dnevna temperatura zraka od 13 do 17, a na Jadranu između 17 i 20 °C.

Promjenljivo oblačno prevladavat će i sutra. Mjestimice kiša, pljuskovi i grmljavina, u prvom dijelu dana ponajprije u Dalmaciji i na krajnjem istoku, a prema večeri i drugdje. Ponegdje je moguća obilnija oborina. Najviše sunčanog vremena na sjevernom Jadranu. Vjetar većinom slab.

Na Jadranu umjereno do jako jugo, a na sjevernom dijelu krajem dana zapuhat će umjerena i jaka, podno Velebita na udare i olujna bura. Najniža jutarnja temperatura zraka između 7 i 12, a na Jadranu od 13 do 18 °C. Najviša dnevna uglavnom između 16 i 21 °C.

 

01. lipanj 2024 11:10