StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetOdgovorio premijeru

Bernardić: Glas za Plenkovića je glas za Imovinski pokret

Piše PSD
23. svibnja 2020. - 20:52

Prvi intervju nakon raspisivanja izbora šef oporbe i kandidat Restart koalicije za premijera Davor Bernadrić dao je za N1.

"Očito je to Plenkovićeva i HDZ-ova taktika u očaju i panici od gubitka izbora da napadaju SDP i mene osobno kada su rekli da je glas za Škoru glas za SDP.

"To je pokušaj Plenkovića da vrati dio desnih birača koje mu je oteo Domovinski pokret. Jasno je da je glas za Škoru je glas za Domovinski pokret, a glas za Plenkovića je glas za Imovinski pokret i korupciju koju smo mogli gledati u četiri godine.

Ono što je jasno da je u svojim izjavama neodlučan, kontradiktoran, pa tako čujemo da će se ukinuti zabrana rada nedjeljom, a on je osobno za zabranu rada nedjeljom, opet se ne može odlučiti", rekao je i dodao da zbog njegove neodlučnosti nije se u Hrvatskoj napravila nijedna reforma.

"Da su htjeli u četiri godine donijeti zabranu rada nedjeljom to bi donijeli, ovako je to očajnički pokušaj da se dodvore Crkvi i vrate dio desnih birača.

Kada je riječ o izbornim listama kaže da će prijedloge predati u zakonskom roku i najavio najjače liste s najboljim ljudima.

Na pitanje ima li šanse za suspendirane i kako će u kampanji sudjelovati europarlamentarci kaže da je svatko tko je spreman raditi u interesu građana ove zemlje dobrodošao ja na listi. Za one koji su do sada vrijedno radili u Saboru ne vidi zašto se ne bi našli na listama, a oko europarlamentaraca postoji mišljenje da najjači ljudi trebaju pomoći stranci, ali odluka je na njima.

"Razgovarat ćemo u narednim tjednima i sigurno ćete sve znati na vrijeme", rekao je.

Oko kampanje kaže da će SDP koristiti sve načine komunikacije poštujući sve epidemiološke preporuke i upute, pokušati doći do što više srca i glava potencijalnih birača. Svi dijele stav da je Hrvatskoj potreban novi početak jer ne može funkcionirati kao u protekle četiri godine političke korupcije."

Kao prvi i simbolični korak kada formira Vladu Bernardić najavljuje smanjenje ministarstava za pola, a zatim kreće u novi teritorijalni preustroj, tu je i Zakon o obnovi grada Zagreba, mjere za očuvanje radnih mjesta, potpora poduzetnicima..., a za svoju buduću Vladu rekao da će biti zapamćena za sva vremena.

Najavio je i da će biti odlučni prema ZDS-u jer takvom znakovlju nije mjesto u javnom prostoru.

Na pitanje je li mu žao vezano za izjavu oko predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića kaže: "U zemlji u kojoj predsjednik Sabora zastupnike naziva smećem, šibicarima, imate predsjednika Vlade koji se želi fizički obračunati sa zastupnicima ne znam tko je taj koji ima moralni metar da prosudi što je prihvatljivo u javnom prostoru, kada ste u politici morate biti spremni na udarce, kao što ih primam ja, to trebaju i drugi, inače se ne bavite tim poslom. Trenutkom najave tužbe se cijela priča preselila iz javnog u pravni prostor i više na to nemam nikakav komentar."

Oko sučeljavanja s Andrejem Plenkovićem kaže da jedva čeka da dođu sučeljavanja i sučele argumente jer Plenković nema nijedan na svojoj strani.

Za Zorana Milanovića i njegovu ulogu kaže da Plenković ima komplekse od Milanovića i predsjednik Republike se, smatra, ponaša jako neutralno i ne prekoračuje ustavne ovlasti. Bernardić misli i da Milanovićeva izjava oko izlaska na izbore ne može negativno utjecati jer je, kaže, građanima jasno da je kruna demokratskog standarda izlazak na izbore, piše N1.

16. travanj 2024 23:01