StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetIncident u Škabrnji

Anji Šimpragi iz SDSS-a vojni veterani okrenuli leđa; Plenković: ‘Razumijem traume obitelji, ali to nije pravi put‘

Piše Šibenski.hr
17. studenog 2022. - 18:57

U prigodi Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, predsjednik Vlade Andrej Plenković posjetio je Škabrnju, piše N1.

Počast žrtvama odao je polaganjem vijenaca ispred Središnjeg križa kod Spomen obilježja za poginule u Domovinskom ratu te ispred Spomen obilježja masovne grobnice.

- Došli smo izraziti poštovanje, sjećanje, pijetet prema žrtvama strašnog zločina koji se ovdje dogodio 1991. Ne samo za 69 ubijenih tog dana, nego skoro stotinu Škabrnjana koji su nastradali u mjesecima Domovinskog rata. Ovo su trenuci kad se sjećamo važnih i bolnih trenutaka povijesti hrvatskog naroda, prijelomnih trenutaka u ratu koji je temelj hrvatske države, temelj naše slobode, neovisnosti. Bez žrtve hrvatskih branitelja ne bi bilo ni države ni slobode ni demokracije u kojoj živimo - rekao je Plenković.

Dodao je da će danas i sutra u Vukovaru na dostojanstven način iskazati poštovanje prema onima koji su dali najviše za Hrvatsku.

U Škabrnji se dogodio i mali incident kada je manji broj okupljenih okrenuo leđa potpredsjednici Vlade Anje Šimprage.

- Čuli smo i vidjeli. Ono što bih htio kazati je da nije ovo prvi put da predstavnici SDSS-a sudjeluju u Danu sjećanja. Anja Šimpraga došla je da bi iskazala poštovanje, poslala je poruku mira- rekao je Plenković.

- Razumijem teške traume obitelji nastradalih, to su užasne patnje, užasni bolovi, ali mi kao društvo moramo kretati prema pomirbi, a dolazak potpredsjednice Vlade nije nešto što odudara od politike koju vodimo u posljednje vrijeme. Jedini put naprijed su suživot i pomirba”, dodao je, piše N1.

19. travanj 2024 07:32