StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetVELIKA ŠKRTICA

Ako ste klijent ove banke, nikad ne koristite njihov bankomat u inozemstvu. Opljačkat će vas

Piše Dora Koretić/JL
19. lipnja 2024. - 08:33

Ako imate karticu tekućeg računa jedne specifične banke koja posluje i u Hrvatskoj, možda ćete se tijekom putovanja u inozemstvo razveseliti kad ugledate njihov bankomat.

Bilo bi logično, naime, da na njemu možete novac podići uz niže naknade jer vjerujete da banka pripada istoj grupaciji kao i vaša, no ako karticu gurnete u bankomat i pristanete na njihove uvjete, brzo ćete shvatiti da ste bili u zabludi.

Problem je u tome što ova banka, za razliku od većine ostalih koje posluju i u Hrvatskoj, ne pripada zajedničkoj grupaciji, nego je svaka podružnica u pojedinoj europskoj državi banka za sebe. To zapravo znači da će vam, ako novac podižete na njezinu uređaju, naplaćivati naknadu kao da podižete novac na bankomatu neke strane banke.

Video pogledajte ovdje:

Banka je pritom poznata i po dosta visokim naknadama pa je prije podizanja novca svakako savjet provjeriti koliki će vam uzeti harač i ne bi li vam bilo isplativije gotovinu pokušati podići na uređaju neke druge financijske institucije.

Velika škrtica istražila je malo kakve uvjete prilikom podizanja novca na bankomatima u inozemstvu Hrvatima daju banke koje posluju i u Hrvatskoj, a rezultate možete pogledati u našem kratkom videu.

19. lipanj 2024 10:01