StoryEditorOCM
Crna kronikaZavršio u istražnom zatvoru

Županijsko državno odvjetništvo sumnjiči 23-godišnjaka da je kod Sjemeništa želio ubiti svog poznanika kojeg su od smrti spasili liječnici

Piše Šibenski.hr
29. siječnja 2024. - 17:37
Županijsko državno odvjetništvo (ŽDO) u Šibeniku oglasilo se vezano za slučaj pucnjave kod Sjemeništa u subotu navečer kada je jedan muškarac ranjen u nogu, a nakon što je policija uhitila 23-godišnjaka osumnjičenog za pokušaj ubojstva.
Nakon ispitivanja uhićenog državljanina Republike Hrvatske (2001.), ŽDO je donijelo rješenje o provođenju istrage protiv okrivljenika zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo ubojstva u pokušaju iz čl. 110. u svezi čl. 34. Kaznenog zakona.

-Postoji osnovana sumnja da je okrivljeni 23-godišnjak 27. siječnja 2024. u Šibeniku, u nakani da usmrti svog poznanika (1985.) ispalio iz pištolja hitac prema njemu uslijed čega je oštećenik zadobio ozljedu (prostrijelna otvorena rana bedra lijeve natkoljenice), a do smrtnog ishoda nije došlo zahvaljujući medicinskoj intervenciji - navode u šibenskom ŽDO-u.

Državno odvjetništvo podnijelo je sucu istrage prijedlog da se protiv 23-godišnjeg okrivljenika odredi istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela kojeg je sudac istrage prihvatio i odredio mu istražni zatvor.

02. svibanj 2024 03:09