StoryEditorOCM
Crna kronikaNapadač u pritvoru

Tužiteljstvo iznijelo detalje pokušaja ubojstva u Kninu: 73- godišnjak je najprije sjekirom, a potom i s dva noža nasrnuo na 39- godišnjeg muškarca! Nanio mu samo lakše ozljede

Piše Šibenski.hr
1. kolovoza 2017. - 15:48

Dežurni zamjenik u Županijskom državnom odvjetništvu u Šibeniku ispitao je jučer privedenog hrvatskog državljanina (1944.) i donio rješenje o provođenju istrage protiv osumnjičenika zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo ubojstva u pokušaju, izvijestili su iz tužiteljstva.

Iz šibenskog ŽDO-a navode kako postoji osnovana sumnja da je 73-godišnjak 29. srpnja 2017. oko 6,40 sati u kući u kojoj stanuje u Kninu, došao do vrata stana oštećenika (1978.) koji stanuje u istoj kući, i zaprijetio oštećeniku da će uzeti sjekiru i usmrtiti ga. Potom je uistinu i uzeo sjekiru i zamahnuo prema 39- godišnjem muškarcu koji je uspio izbjeći napad i uzeti mu sjekiru.

Nadalje, osnovano se sumnja da je 73-godišnjak ponovno prijetio mlađem muškarcu i otišao po nož te njime zamahivao prema oštećeniku u cilju da ga usmrti. Iako mu je 39-godišnjak uspio uhvatiti ruku, ubo ga u donji dio trbuha, nakon čega je otišao u kuhinju te uzeo drugi nož i s oba noža krenuo prema oštećeniku. Oštećenik je uspio pobjeći, a u opisanom događaju zadobio je ubodnu ranu stijenke donjeg lijevog hemiabdomena.

Sucu istrage Županijskog suda u Šibeniku predloženo je određivanje istražnog zatvora zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao ponoviti ili dovršiti djelo. Sudac istrage je prihvatio prijedlog i odredio istražni zatvor.

03. lipanj 2024 12:05