StoryEditorOCM
Crna kronikaračunalna prijevara

‘Sigurna‘ zarada pretvorila se u financijsku katastrofu. Evo kako je Šibenčanin ostao bez velike svote novca

Piše K. G.
4. listopada 2024. - 11:02

Jučer je u Policijsku postaju Šibenik došao 67-godišnji muškarac kako bi prijavio kazneno djelo računalne prijevare.

Prema informacijama iz policije, 67-godišnjak je u razdoblju od lipnja do kraja rujna ove godine putem mobilne aplikacije bio u kontaktu s nepoznatom muškom osobom, koja mu je ponudila mogućnost ulaganja i sigurne zarade preko kriptovalute.

U navedenom periodu naivni muškarac je uplatio ukupni novčani iznos od 2950 eura te u trenutku kada je zahtijevao isplatu dobiti iz digitalnog novčanika, nepoznata muška osoba je zatražila dodatnu uplatu od ukupno 2950 eura, u kojem trenutku je 67-godišnjak shvatio da je prevaren.

- Protiv nepoznatih počinitelja će biti podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku, a policija provodi izvide u cilju otkrivanja počinitelja.

Kako ne bi postali žrtvom ovakvog i sličnog kaznenog djela, građanima savjetujemo da prije odluke o kupnji ili investiranju putem interneta svakako provjere adrese pošiljatelja elektroničke pošte, zatim postoji li ta pravna ili fizička osoba koja se bavi trgovinom, a posebno neka na zahtjeve ne šalju svoje osobne podatke ili podatke bankovnih kartica.

Investicijske prijevare i prijevare u online kupovini navode vas da mislite da ste na tragu pametnog ulaganja ili vam daju izvrsnu lažnu online ponudu- poručili su iz Policijske uprave šibensko-kninske.

04. listopad 2024 11:08