StoryEditorOCM
Crna kronikakod knina

Šibenski policajci uhvatili Srbina koji je švercao migrante. Nije mu pomogao ni pokušaj bijega u šumu

Piše K. G.
11. ožujka 2024. - 16:10

Šibensko-kninski policajci spriječili su još jedan pokušaj trgovanja ljudima u blizini Knina, odnosno neposredno kod granice s Bosnom i Hercegovinom.

Ovaj put, šibenski ‘plavci‘ u prljavoj raboti uhvatili su 42-godišnjeg Srbina koji je u kombiju zadarskih tablica prevozio više stranih državljana koji su nezakonito ušli u Hrvatsku.

- U petak, 8. ožujka u blizini Knina, 42-godišnji državljanin Srbije je upravljao kombi vozilom zadarskih registarskih oznaka i prilikom uočavanja policijskih službenika naglo je zaustavio vozilo i pobjegao u obližnju šumu.

Osumnjičeni je pronađen i priveden u službene prostorije Policijske postaje Knin radi provođenja kriminalističkog istraživanja. Utvrđeno je kako je u kombi vozilu prevozio strane državljane koji su nezakonito ušli na područje Republike Hrvatske.

Prema stranim državljanima je postupano sukladno Zakonu o međunarodnoj i privremenoj zaštiti i Zakonu o strancima- kazala je Sanja Baljkas, glasnogovornica Policijske uprave šibensko-kninske.

 

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma 42-godišnjak je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave šibensko-kninske.

27. travanj 2024 18:10