StoryEditorOCM
Crna kronikaozlijeđena oba vozača

Policija objavila detalje jučerašnje prometne nesreće u Šibeniku, svemu je kumovala prebrza vožnja

Piše K. G.
4. listopada 2024. - 10:01

Šibenska policija u petak je objavila detalje prometne nesreće koja se dogodila jučer nešto prije 14 sati na Jadranskoj magistrali u Šibeniku, točnije na predjelu zvanom ‘Carićeve okuke‘.

Sudarili se teretnjak i osobni automobil: dvije osobe ozlijeđene u prometnoj nesreći u Rokićima

- Jučer, 3. listopada oko 13.49 sati u Šibeniku na državnoj cesti D-8, dogodila se prometna nesreća u kojoj je vozač osobnog vozila zadobio teške tjelesne ozljede, dok je vozač teretnog vozila zadobio lakše ozljede.

Prometna nesreća se dogodila na način da 32-godišnjak, upravljajući osobnim vozilom šibenskih registarskih oznaka, ulaskom u desni zavoj, nije prilagodio brzinu kretanja osobinama i stanju ceste (nepregledni desni zavoj, vozila iz suprotnog smjera, kolnik mokar od kiše koja je padala), uslijed čega gubi nadzor nad vozilom te prelazi na prometnu traku namijenjenu za kretanje vozila iz suprotnog smjera.

Pritom dolazi do sudara prednjeg dijela njegovog vozila i prednjeg lijevog dijela teretnog vozila vukovarskih registarskih oznaka, kojim je upravljao 27-godišnjak.

U Općoj bolnici u Šibeniku 32-godišnjaku su konstatirane teške tjelesne ozljede, dok su 27-godišnjaku konstatirane lakše ozljede.

Zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama protiv 32-godišnjeg vozača biti će podnesen obavezni prekršajni nalog- izjavila je Sanja Baljkas, glasnogovornica Policijske uprave šibensko-kninske.

04. listopad 2024 10:02