StoryEditor
Crna kronikaTraži se

Policija još uvijek nije pronašla Antu Vrkića, bjegunca iz šibenskog zatvora; Potvrdili su kako imaju vrlo korisne informacije

Piše Božana Sviličić, šibenski.hr
14. veljače 2020. - 10:24
ilustracija, ši portalilustracija/nestali.hr, Cropix

Policija još uvijek traga za Antom Vrkićem (40) iz Obrovca koji je u srijedu pobjegao iz kruga zatvora u Šibeniku dok je nosio kantu za smeće iz zatvorske kuhinje u kojoj je radio.

Prema riječima Marice Kosor, glasnogovornice Policijske uprave šibensko- kninske, policija je dobila niz korisnih informacija o bjeguncu, no još uvijek ga nije pronašla.

Također, iz policije pozivaju građane da im dojave sve informacije vezane o Vrkiću.

Inače, Vrkić je u šibenskom zatvoru služio kaznu od dvije godine i četiri mjeseca zbog niza provala i krađa na području Zadarske županije.Iako je prije toga čak pet puta osuđivan zbog sličnih kaznenih djela, Vrkiću je ovo bila prva zatvorska kazna jer su ove ranije bile uvjetne ili zamijenjene radom za opće dobro.

Kazna od dvije godine i četiri mjeseca dosuđena mu je prije tri godine na Općinskom sudu u Zadru, no očito je nije dobro podnio pa je pobjegao u 18. 10 sati dok je radio u kuhinji.

- O bijegu zatvorenika obaviještena je nadležna policijska postaja i od strane zatvora u Šibeniku raspisana je tjeralica. U tijeku je utvrđivanje svih okolnosti koje su dovele do bijega – navodi se u priopćenju Ministarstva pravosuđa.

Osim u PU Šibensko-kninskoj njegov nestanak se vodi i na stranicama Nacionalne evidencije nestalih osoba (NENO). Navodi se tako kako je Vrkić nestao sa adrese Karla Vipauca što je adresa Zatvora u Šibeniku u nepoznatom smjeru odjeven u – bijelo - bijelu majicu kratkih rukava i bijele hlače.

Na zadarskom području “operirao” je zajedno sa prijateljem Tomislavom Karamarkom koji je osuđen na dvije godine i pet mjeseci zatvora. Na popisu predmeta koje su ukrali tijekom 2015.godine nalaze se i gumene cijevi s priključkom za motor, više komada sitnog alata, jedan akumulator marke "Varta, sidro, svjećice, sonar, kompresor, ronilačko odijelo, tri podvodne puške, tri ribolovna štapa sa rolama, parangal, nož i kompas...

Izdvojeno

13. srpanj 2020 04:35