StoryEditorOCM
Crna kronikakrš i lom

Pijan i bez dozvole skrivio lančani sudar u Šibeniku. Policija mu oduzela automobil i strpala ga iza rešetaka

Piše K. G.
28. ožujka 2024. - 12:06

Sinoć u 18,50 sati u na Jadranskoj magisrali u Šibeniku, dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba zadobila lakše tjelesne ozljede, doznaje se u šibenskoj policiji.

Prometnu nesreću skrivio je 49-godišnjak kojem je izmjerena koncentracija alkohola u organizmu od 1,65 g/kg, a upravljao osobnim vozilom zadarskih registarskih oznaka u vrijeme dok mu je oduzeta vozačka dozvola.

Prema informacijama iz policije, 49- godišnjak je na ravnom djelu ceste vozio prebrzo i naletio na osobni automobil šibenskih registarskih oznaka kojim je upravljao 26-godišnji vozač, koji se u trenutku prometne nesreće nalazio zaustavljen kao zadnji u koloni vozila poradi upaljenog crvenog svijetla na semaforu privremene regulacije prometa.

- Od siline sudara, vozilo kojim je upravljao 26-godišnjak se odbija prema naprijed, te udara u zaustavljeni osobni automobil šibenskih registarskih oznaka, kojim je upravljao 53-godišnjak, koji je također bio zaustavljen zbog crvenog svijetla privremene regulacije prometa.

U Općoj bolnici u Šibeniku 53-godišnjem vozaču konstatirane su lakše tjelesne ozljede- rekla je Sanja Baljkas, glasnogovornica Policijske uprave šibensko-kninske.

Prema njezinim riječima, zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cesta 49-godišnjem vozaču privremeno je oduzeto vozilo s pripadajućim kontakt ključem do donošenja odluke o prekršaju.

- Zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama 49-godišnjak je uz Optužni prijedlog priveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Šibeniku- zaključila je policijska glasnogovornica

25. travanj 2024 12:01