StoryEditorOCM

Petoricu mladića iz gorućeg automobila u Solinu spasio mladi par: ‘Auto je bio zgnječen, zapomagali su... Izvukli smo ih u zadnji tren kroz prozor!‘

Piše Šibenski.hr
27. rujna 2021. - 15:56

Petoricu maloljetnih mladića koji su noćas ozlijeđeni u teškoj prometnoj nesreći u solinskom naselju Rupotine, od sigurne smrti spasilo je dvoje slučajnih prolaznika. Petar Gizdić (26) i njegova djevojka Marija Krištić (26), inače medicinska sestra, izvukli su stradale mladiće iz plamtećeg automobila. Detalje spašavanja Petar je ispričao ekskluzivno za Radio Dalmaciju.

- Vozili smo iz smjera Klisa prema Ninčevićima i ugledali smo sa strane auto, između stupa i drveta. Prema položaju, mislim da su prvo udarili u drvo koje ih je odbilo na stup. Ranije smo tuda već prošli i nije bilo auto, tako da smo zaključili već kad smo prošli 50 metara da se radi o nesreći i vratili se - rekao je mladić.

image
Tom Dubravec/Cropix

Mladići su izvučeni posljednji tren iz gorućeg automobila:

- U autu smo vidjeli petero mladih ljudi, jedan je uspio proviriti, bio je sav krvav i zapomagao je. Djevojka mi je medicinska sestra i odmah je pozvala hitnu pomoć, srećom mirno je i staloženo reagirala. U tom trenutku je auto počeo dimit, mi smo ih brzo počeli izvlačiti van. Auto je bio skroz zgnječen i trojicu koji su sjedili otraga smo lakše izvukli, iako su svi zapravo bili naslagani jedan na drugog jer je auto stajao praktički na prvom kraju.

Auto je počeo gorjeti, i morali smo čim prije izvući dvojicu sa suvozačevog i vozačevog. Jedva smo ih izvukli, bilo je teško i fizički jer je bio potpuno priklješten, noga mu je slomljena. Vatra je brzo buknula, imao sam osjećaj u jednom trenu da mi vatra dodiruje lice i cura mi je vikala da se maknem da ćemo svi skupa izgorjeti u toj buktinji. Dobili smo neku nadljudsku snagu i izvukli smo ih u zadnji tren kroz prozor, najbolje što smo mogli - kaže mladić.

Zahvaljujući brzoj reakciji, ali i faktoru sreće – da se ovo dvoje slučajnih prolaznika našlo tu u pravo vrijeme, ova priča ima sretan epilog.

image
Tom Dubravec/Cropix
16. travanj 2024 22:37