StoryEditorOCM
Crna kronikaspornih 75.000 kuna

‘Muljali‘ oko kupnje kombija: kaznene prijave 67- godišnjem direktoru komunalne tvrtke s kninskog područa i 65-godišnjem poduzetniku

Piše šibenski.hr
10. veljače 2021. - 14:35

U Službi kriminalističke policije, Odjelu gospodarskog kriminaliteta i korupcije, dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 67-godišnjakom i 65-godišnjakom osumnjičenim za nezakonito pogodovanje, doznaje se u šibensko-kninskoj policiji.

- Provedenim kriminalističkim istraživanjem u suradnji s Općinskim državnim odvjetništvom u Šibeniku utvrđeno je kako su osumnjičeni 67-godišnjak, kao direktor i odgovorna osoba komunalne tvrtke sa šireg područja Knina i 65-godišnjak, kao predstavnik lokalne tvrtke, dogovorili kupoprodaju kombi vozila za 75 tisuća kuna.

Cijeli postupak je odrađen od siječnja do ožujka 2020. godine na način da su prilagodili prethodno dogovorenu cijenu uvjetima natječaja, nakon čega je 67-godišnjak u postupku jednostavne nabave protivno zakonu uputio poziv samo prema trgovačkom društvu kojeg je predstavljao 65-godišnjak, te je kupoprodaja i realizirana.

Protiv osumnjičenih je podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku- kazao je Šime Pavić, glasnogovornik Policijske uprave šibensko-kninske.

25. travanj 2024 02:28