StoryEditorOCM
Crna kronikanestali bez traga

Dvojica mladih Dalmatinaca uputila su se prije tjedan dana u Švicarsku, od četvrtka se ne javljaju. Traži ih i Interpol

Piše Slobodna Dalmacija
8. ožujka 2021. - 17:45

Trogirska policija dobila je dojavu o nestanku dvojice mladića iz Trogira, 26-godišnjeg Jure Sirića i njegova 22-godišnjeg prijatelja Darija Žarkovića. Prema dosad poznatim informacijama, dvojica su mladića iznajmila rent-a-car vozilo i 28. veljače ove godine je zabilježeno da su napustili Hrvatsku i krenuli kroz Sloveniju prema Austriji, odnosno Beču.

Po onome što se zasad zna iz neslužbenih izvora, nakon kratkog boravka u Beču trebali su ići kroz Italiju i nakon toga doći do Švicarske odnosno Züricha kod rodbine jednog od njih, no na adresu na kojoj su se trebali pojaviti nisu stigli.

Posljednji kontakt s rodbinom u Trogiru zabilježen je u četvrtak, 4. ožujka, u popodnevnim satima i tada su bili u Italiji, a nakon toga se više nisu javljali niti je obitelj uspjela s njima preko mobitela uspostaviti ikakav kontakt pa je prijavljen nestanak.

- Ne znam što bih vam rekla, u šoku sam. Nisu se javljali tolike dane i stvarno smo zabrinuti. Prijavili smo policiji i sve je u njihovim i u Božjim rukama - kratko nam je drhtavim glasom kazala majka jednog od njih.

Trogirska policija odmah je poduzela sve korake da se što prije dozna kakva je njihova sudbina i što ih je spriječilo da se jave na mobitele. Tako su preko Interpola stupili u kontakt s kolegama iz Austrije, Slovenije, Italije i Švicarske kako bi policija tih zemalja pokušala ući mladim Trogiranima u trag pa i tako da provjere jesu li možda mladići doživjeli prometnu nesreću u nekoj od tih zemalja.

Jure Sirić visok je 179 centimetara, crne guste kose, ima kestenjaste oči, ovalno lice i srednje je razvijene tjelesne građe, a na nozi ima tetovažu psa. Njegov prijatelj Dario, pak, ima tetovažu na potkoljenici, visok je 180 centimetara, kestenjaste je kose i isto takve boje očiju te je srednje tjelesne građe. U trenutku nestanka, stoji u obavijesti policije, bio je odjeven u crnu jaknu, sive hlače i zelene tenisice.

Policija i obitelj nestalih mladića mole sve koji imaju bilo kakvu informaciju o njima da obavijeste najbližu policijsku postaju ili nazovu broj 192.

25. travanj 2024 14:41