StoryEditorOCM
Crna kronikaU tri dana

Četiri prometne nesreće s teže ozlijeđenima

Piše Katarina Rudan
13. ožujka 2017. - 11:14


U razdoblju od 10. do 13. ožujka na području kojeg pokriva PU šibensko-kninska zabilježene su četiri prometne nesreće s teže ozlijeđenim osobama. U Jezerima je 10. ožujka oko 13.45 sati u prometnoj nesreći 21-godišnji vozač motocikla zadobio teške i po život opasne ozlijede, zbog čega je zadržan na daljnjem liječenju u Općoj bolnici Šibenik.
Do prometne nesreće je došlo kada je 21-godišnjak pri upravljanju motociklom Zongshen, šibenskih registracijskih oznaka, s vozilom kategorije koja nije upisana u njegovu vozačku dozvolu, započeo pretjecanje neregistriranog osobnog automobila BMW, kojim je prije stjecanja prava na upravljanje upravljao 21-godišnjak. Zbog neprilagođene brzine kretanja osobinama ceste, izgubio je nadzor nad upravljačem motocikla i izletio izvan kolnika, gdje je udario u kameno betonski ogradni zid, od kojega se odbio i s motociklom pao na kolnik.

Protiv vozača motocikla slijedi obvezni prekršajni nalog, a protiv 21-godišnjeg vozača osobnog automobila će biti podnijet optužni prijedlog prekršajnom sudu u Šibeniku. Osim toga o ovoj prometnoj nesreći će biti izviješteno Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku. Druga teža prometna nesreća dogodila se na Konjevratima 11. ožujka oko 18.25 sati u kojoj je teže ozlijeđen 52-godišnji vozač osobnog automobila Audi, dok je 21-godišnja vozačica drugog osobnog automobila lakše ozlijeđena. Oboje ozlijeđenih su zadržani na daljnjem liječenju u Općoj bolnici Šibenik, dok je putnica iz osobnog automobila Opel lakše ozlijeđena i puštena na kućnu njegu.

Do prometne nesreće je došlo kada je 52-godišnji vozač pri upravljanju osobnim automobilom Audi, zagrebačkih registracijskih oznaka prilikom kretanja nerazvrstanom cestom Radonić-Konjevrate, dolaskom do raskrižja s državnom cestom D-33, označenom kao cesta s prednošću prolaska, ulazio na cestu a da nije propustio sva vozila koja se kreću tom cestom. Uslijed toga je došlo do sudara s osobnim automobilom Opel, šibenskih registracijskih oznaka, kojim je upravljala 21-godišnja vozačica. Od udara oba osobna automobila su izletjela izvan kolnika.
Protiv 52-godišnjeg vozača slijedi Obvezni prekršajni nalog, a o ovoj prometnoj nesreći će biti izviješteno Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku.

Na državnoj cesti D-8, na predjelu Bilo, 12. ožujka oko 13 sati u prometnoj nesreći je teže ozlijeđen 20-godišnji vozač motocikla, koji je zadržan na daljnjem liječenju u Općoj bolnici Šibenik.
Do prometne nesreće je došlo kada je 20-godišnjak pri upravljanju motociklom Yamaha, šibenskih registracijskih oznaka, dolaskom do raskrižja zbog neprilagođenom brzine kretanja osobinama kolnika, izgubio nadzor nad vozilom s kojim je sletio izvan kolnika i pao na zemljano kamenu površinu.
Protiv vozača će biti podnijet obvezni prekršajni nalog, a o ovoj prometnoj nesreći će biti izviješteno nadležno Državno odvjetništvo u Šibeniku.

Nadalje, u Šibeniku 12. ožujka oko 13.50 sati u prometnoj nesreći je teže ozlijeđen 39-godišnji vozač motocikla, koji je zadržan na daljnjem liječenju u Općoj bolnici Šibenik.
Do prometne nesreće je došlo kada je 63-godišnja vozačica prilikom upravljanja osobnim automobilom Citroen, šibenskih registracijskih oznaka, dolaskom na raskrižje s glavnom ulicom, označenom kao ulica s prednošću prolaska, ušla u ulicu a da prethodno nije propustila sva vozila koja se kreću tom ulicom. Uslijed toga je došlo do sudara s motociklom Suzuki 140, šibenskih registracijskih oznaka, kojim je tom ulicom i centra grada upravljao 21-godišnji vozač, koji je uslijed udara s motociklom pao na kolnik.

Protiv 63-godišnje vozačice bit će podnijeta kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku, zbog izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu.

U istom periodu od sigurnosno značajnijih događaja su prijavljene dvije teške krađe i jedna krađa. Nepoznati počinitelj provalio je u ugostiteljski objekt 48-godišnjaka u Šibeniku i otuđio novac, u Dubravi je nepoznati počinitelj provalio u prodavaonicu splitske tvrtke i otuđio novac i robu, a u Šibeniku je nepoznati počinitelj 38-godišnjaku otuđio osobne isprave i novac.

Protiv nepoznatih počinitelja bit će podnijete kaznene prijave Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku, a policija provodi izvide u cilju otkrivanja počinitelja i pronalaska otuđenog novca.






 

01. lipanj 2024 23:56