StoryEditorOCM
Crna kronikaPrisjelo mu

Britanac projurio županijom sa 204 km/h, šibenska policija uručila mu paprenu kaznu

Piše Šibenski.hr
17. lipnja 2024. - 10:23

U subotu, 15. lipnja u 16.35 sati, na auto cesti A-1 na području Šibensko-knisnke županije, 48- godišnji državljani Velike Britanije upravljao je osobnim vozilom, čija je zabilježena najveća brzina kretanja od 204 km/h. Vozaču je izdan prekršajni nalog od 660 eura.

Istog dana, u 15.13 sati u Šibeniku, 46-godišnjak je upravljao mopedom šibenskih registarskih oznaka, a izmjerena koncentracija alkohola u organizmu od 1,81 g/kg.

Prema statističkim pokazateljima u cestovnom prometu, odnosno u vremenu od 10. do 16. lipnja ukupno se dogodilo 23 prometne nesreće od kojih 10 s ozlijeđenim osobama i 13 s materijalnom štetom, U tim nesrećama 4 osoba su teže, a 13 osoba lakše ozlijeđene

Od ukupnog broja prometnih nesreća 12 ih se dogodilo na cestama na području Šibenik u kojima je  1 osoba zadobila teške i 2 lake ozlijede; 5 na području Vodica u kojima su 9 osobe lakše ozlijeđene; na području Knina dogodile su se 3 nesreće u kojima je 1 osoba teško, a 2 su osoba lakše ozlijeđene, dok se na području Drniša dogodile 3 nesreće u kojima je 1 osoba teško ozlijeđena.

- Opetovano napominjemo da dolaskom toplijeg vremena počinje pojačano sudjelovanje u prometu vozača bicikla, motocikla i mopeda, te apeliramo na vozače da odgovorno sudjeluju u prometu i koriste zaštitnu opremu kako bi sačuvali život i zdravlje (kaciga, jakna, hlače, štitnici, čizme i rukavice), a također, skrećemo pozornost i ostalim vozačima na pojačanu prisutnost motocikla, mopeda, i biciklista u prometu, odnosno pozivamo ih na pojačani oprez prilikom uključivanja u promet i prestrojavanja, a posebice na povećanu opasnost oduzimanja prednosti prolaska motociklistima - poručuju iz šibenske policije.

 

19. lipanj 2024 10:51