StoryEditorOCM
Zanimljivostipopularni voditelj

Zoran Šprajc večeras će se posljednji put pojaviti u RTL Direktu: nakon sedam godina odlazi iz emisije koju svake večeri gleda pola milijuna Hrvata

Piše Vinko Paić/SD
22. veljače 2022. - 18:31

- Vidimo se sutra, ali po zadnji put u ovoj emisiji. Pa svakako dođite na oproštajku - ovim je riječima Zoran Šprajc na kraju sinoćnjeg 'RTL Direkta' pozvao gledatelje da i večeras budu uz popularnu emisiju koju prema istraživanjima gledanosti gleda oko pola milijuna Hrvata.

Nekadašnji HRT-ovac i dalje ostaje na RTL-u gdje će petkom (zasad se još ne zna početak emitiranja) voditi novu emisiju.

Gledatelji su ga posljednjih sedam godina svakog tjedna pratili u Direktu, a osim zbog britkog jezika, cijenjen je i zbog svojih komentara u kojima govori ono što većina građana misli. 

- Priično sam siguran da moj najbolji trenutak, ali i moj najgori trenutak još nisu došli. I cijela karijera i svaki dan na poslu mi se zapravo događa u tom očekivanju da se jedan ili drugi trenutak tek trebaju dogoditi, možda baš danas ili sutra. S jedne strane, to donosi stres, strah, nervozu i opsesivno kompulzivan odnos prema poslu a s druge strane energiju, strast, pozitivu i sreću jer sreća je najveća dok se čeka, rekao je nedavno za RTL.hr.

Tada je i najavio kako će ova godina za njega biti posebno izazovna.

- Nakon RTL Direkta, s kojim sam postigao sve što se u televizijskoj karijeri može postići i osvojio sve što se može osvojiti, došao je red na novi programski projekt koji bi kao svojedobno i RTL Direkt trebao biti nešto potpuno drugačije u našem Informativnom medijskom prostoru. Ne mogu još otkrivati detalje, ali opet je riječ o projektu koji će biti prilagođen mome uvrnutom pogledu na ljude i aktualne događaje, ali mnogo zahtjevnijem nego što je to Direkt. Izuzetno me veseli, ali me istodobno i prilično plaši jer je teren nepoznat i vjerojatno prepun mina, ali vrijeme je da se krene dalje i da se pomakne još jedna granica. Uostalom, ja sam od onih koji će radije poginuti u jurišu nego uvenuti u sigurnom zaklonu.

A umjesto Šprajca odsad ćemo u ulozi voditeljice Direkta stalno gledati Mojmiru Pastorčić, koja je dosad emisiju vodila srijedom, četvrtkom i petkom.

image
Mojmira Pastorčić
Damir Krajac/Cropix

- RTL Direkt je formatiran i napravljen po mojoj mjeri, ali se u tu mjeru mogu uklopiti i mnogi drugi koji imaju autorsku strast, osobnost i energiju koja dopire do publike. Među takvima sam prepoznao i Mojmiru i predložio joj da me mijenja kad me ne bude i evo polako je od povremene zamjene postala punopravni voditelj Direkta i čini mi se da je u potpunosti opravdala povjerenje koje smo joj ukazali. Sad je na njoj da tim stečenim kapitalom i povjerenjem koje ima kod gledatelja pažljivo upravlja i siguran sam da neće iznevjeriti, rekao je Šprajc.

02. svibanj 2024 02:49