StoryEditorOCM
ZanimljivostiEdina Pršić

Upoznajte ovogodišnju voditeljicu CMC festivala u Vodicama: otkrila nam je čije pjesme pjevuši, ima li sreće u ljubavi, zašto voli Dalmaciju...

Piše Anita Matić/SD
11. lipnja 2021. - 20:40

Ona glumi, snima reklame, svakodnevno je u radijskom eteru i pred televizijskim kamerama. Djevojka zaraznog osmijeha sve to stiže kao od šale!

Edina Pršić (28) jutrima se budi ranom zorom i deset minuta prije sedam sati u eteru Laganini FM-a ugodnim glasom slušateljima poželi dobro jutro. Nakon radijske smjene juri na CMC televiziju gdje je jedno od zaštitnih lica. Upravo ovog vikenda u Vodicama vodi popularni festival spomenute televizije koji se vraća nakon dvogodišnje pauze. Edinu veseli što je posao dovodi u Dalmaciju, jer je velika obožavateljica sunca, mora i dalmatinskih specijaliteta. Stoga nas nimalo ne iznenađuje što je svoju oazu mira pronašla na Braču, kojem se redovito vraća u bilo koje godišnje doba.

U subotu ćemo vas gledati na CMC festivalu koji vodite zajedno s Daliborom Petkom. Kako teku pripreme?
– Sve je više-manje gotovo, u završnoj smo fazi finaliziranja sinopsisa. Petko tu ima veliku ulogu, ipak je osam godina na festivalu i ima ogromno iskustvo. Moram istaknuti i pohvaliti vrijednu ekipu CMC-a; oni se brinu za sve detalje, oko tehnike, logistike, izvođača, gostiju, ma baš svega. To je velik projekt, zahtijeva puno energije i truda, a oni to svake godine iznesu s takvom lakoćom! Sigurna sam da će tako biti i u subotu!

S obzirom na to da zbog pandemije prošle godine nije bilo festivala, kako će to sada izgledati? Hoće li biti publike?
– Prema zadnjim informacijama trebalo bi biti publike, naravno uz veliku dozu odgovornosti i pridržavajući se svih mjera. Pratimo epidemiološku situaciju, znamo kako se ona brzo može promijeniti tako da smo spremni za sve situacije.

image
Edina Pršić i Dalibor Petko
Davor Pongračić/Cropix


Jeste li već poslušali neke od pjesama? Čija vas je pjesma osvojila na prvu?
– Jesam, poslušala sam pjesme i moram priznat da ne prestajem pjevušiti onu Mije Dimšić "Pomalo slučajno" – zarazna melodija, odličan tekst, njezina energija i karizma osvojili su me na prvu. Ali, zaista, svi izvođači i pjesme su fenomenalni, jedva čekam čuti ih uživo na vodičkoj pozornici.

Muku mučim svakog jutra

Petka upravo gledamo u showu "Tvoje lice zvuči poznato". Biste li se vi jednom voljeli okušati u takvom showu? Koga biste voljeli imitirati?
– Nisam nikad o tome razmišljala, iako volim gledati taj show i skidam kapu za sve fantastične transformacije. Imitirala bih nekoga tko je potpuna suprotnost od mene, možda nekog američkog repera ili nekoga poput Zaz – uvijek sam se pitala kako natjecatelji nauče tekst stranog jezika koji ne znaju i ne govore pa bi mi to bio velik izazov.

Svako vas jutro možemo slušati u eteru Laganini FM-a u showu "Dobra vibra". Kada se budite ujutro i kako vam pada rano ustajanje?
– Naš jutarnji show počinje u 6.50, ali imam sreću što živim blizu redakcije pa se budim između 5.30 i 6 sati. Kad imam snimanje, onda i ranije. Uvijek govorim kako ću leći na vrijeme da mi ne bude problem ustati, ali to se nikad ne dogodi, pa muku mučim svakog jutra. Najdraži su mi vikendi kad ne moram naviti alarm.

Pamtite li neku zanimljivu anegdotu iz etera?
– Uh, ima ih puno! Na radiju se sve osjeti, čuje i zna, tu nema prostora zakamuflirati neku grešku smiješkom u kameru. Bilo je situacija kad bi moj kolega Saša Buneta nešto provalio, pa se nismo mogli prestati smijati, ali kako kažu – smijeh je lijek, pa takve situacije budu i simpatične.

Osim što ste radijska i televizijska voditeljica, također se bavite glumom i snimate reklame. Kako to sve stižete?
– Takvi projekti nisu konstanta, oni se mogu dogoditi i ne moraju. Imam takav dogovor i razumijevanje svojih poslodavaca da mogu sve uskladiti, i stvarno sam zahvalna na tome.

Bili ste zaštitno lice u reklami jednog našeg proizvođača igara na sreću. Zaigrate li i vi nekad Loto, Bingo...?
– Zaigram, onako kad sam u prolazu, ali nisam neke sreće. Kažu, tko ima sreće u ljubavi, nema u kocki – ja sam s tom raspodjelom sasvim okej.

Gledali smo vas u serijama "Drugo ime ljubavi", "Dnevnik velikog Perice", "Vatre ivanjske"... Hoćete li uskoro opet glumiti u nekom sličnom projektu?
– To je slično kao i s reklamama, može se dogoditi i ne mora. Voljela bih opet zaigrati u nekom projektu, vidjet ćemo što mi nosi budućnost.

Zaljubljena u Dalmaciju

Mnogi kažu da imate zarazan i neodoljiv osmijeh. Slažete li se s tim?
–​ Wow, pa hvala vam! Nisam nikad to tako doživljavala, svaki osmijeh je zarazan kad je od srca, kad su ljudi iskreni u tome i sretni. To se onda vidi i osjeti.

image
'Uvijek govorim kako ću leći na vrijeme da mi ne bude problem ustati, ali to se nikad ne dogodi'
 
Ranko Šuvar/Cropix


Načuo sam i da obožavate doći u Dalmaciju, a posebno vam je drag Brač. Čime vas je sve osvojio?
–​ Brač sam upoznala prošlo ljeto i odmah se zaljubila! Poseban je, čaroban. Predivna obala, priroda, plaže, baš neka lijepa energija tamo vlada.

Biste li se jednom voljeli preseliti bliže moru?
– Voljela bih jednog dana imati nešto na moru, neku kućicu koja bi bila moja oaza mira kad poželim pobjeći iz užurbanog Zagreba, ali s obzirom na posao mislim da selidba nije izvediva. Možda jednog dana u mirovini, nikad se ne zna.

Velika ste obožavateljica čitanja. Koje knjige preporučujete za čitanje ovog ljeta?
– U zadnje vrijeme čitam knjige britansko-turske spisateljice Elif Shafak koja me potpuno oduševila. Govori o duhovnosti, ljubavi, feminizmu, klasnim razlikama, manjinama... Od srca preporučujem svima "Četrdeset pravila ljubavi" koju sam pročitala u jednom dahu i uvijek se iznova vraćam svim tim divnim mislima. Tko voli poeziju, onda Rupi Kaur, piše vrlo jednostavno, a opet toliko duboko i važno.

20. travanj 2024 03:40