StoryEditorOCM
Zanimljivostiotvara gibonni

Sve je spremno za najbolji adventski sajam na obali! Donosimo sve detalje o šibenskoj Adventuri

Piše ŠIbenski.hr
4. prosinca 2024. - 10:25

Zlatan Stipišić Gibonni otvorit će šibensku Adventuru u petak 6. prosinca, kada i službeno kreće odbrojavanje do kraja godine i najluđe noći.

Punih mjesec dana u šibenskom Perivoju Roberta Visianija bit će dobre muzike, hrane i pića, a među ostalima nastupit će tamo i Novi fosili, Teke Yeke, Idem, The Alibor i brojni drugi čija imena možete pronaći na stranicama Adventure.

Ovogodišnje izdanje najboljeg adventskog sajma na obali odvija se pod sloganom ‘Čista desetka’, a vrhunac je novogodišnji program uz koncert talijanskog pjevača Marija Biondija te bendova Silente i BluVinil, piše Sigureca.hr

Na dvije etaže Parka tijekom Adventure širit će se mirisi finih blagdanskih delicija. 

U kategoriji ugostiteljstvo povjerenstvo je ove godine odabralo obrt za ugostiteljstvo Rebucija, obrt za ugostiteljstvo Visiani, obrt za pripremu i usluživanje pića Peka, obrt za ugostiteljstvo Lola, Gourment Food Factory d.o.o., obrt za ugostiteljstvo Alfirev, obrt za ugostiteljstvo Bagatin, ugostiteljski obrt Deda, Kontra napad d.o.o. te Oko babino d.o.o. 

U kategoriji slatko i slano, kućice na Adventuri imat će obrt za trgovinu Tonka, Bakrica d.o.o., sezonski obrt za ugostiteljstvo Žana te obrt za usluge Love.  

Gastro ponuda na ovogodišnjoj Adventuri uključuje buncek burger, buncekebab, sendvič bolonjez, smotana jaja (jaja s pečenicom u tortilji), trganu pašticadu u bao buns pevicu, fritule od bakalara, hobotnicu s domaćim njokima od batata, burger od jadranske tune, krumpiriće sa svježim tartufima, yakitori (grilani pileći ražnjići s tare umakom i coleslaw salatom), krvavice, raclette, tonkotsu ramen, soparnik… I to je samo dio bogate ugostiteljske ponude! 

- Svi ljubitelji slatkog moći će se zasladiti s desertima poput dekonstruiranog čupavca, cannolima punjenim čokoladnom kremom, vaflima, delux krafnama, palačinkama, pannetoneom iz Boogie laba te naravno – neizostavnim fritulama.  

U prosincu u Parku nazdravljamo domaćim vinima, pjenušcima, kuhanim đinom, toplim koktelima i finim rakijicama- poručuju organizatori šibenske Adventure.

I za kraj, ne manje bitno, Adventura je tradicionalno Zero Waste, što znači da se godinama vodi računa o zbrinjavanju otpada i pazi da se ne stvaraju nepotrebne količine smeća, piše Sigureca.hr

 

04. prosinac 2024 10:29