StoryEditorOCM
ZanimljivostiJESEN NA TV-u

Kreće sezona kauča i kokica; Nova TV ‘udara‘ MasterChefom i novom serijom, RTL uzvraća Superparom i Brakom na prvu, a HRT još ne otkriva svoje karte

Piše Anita Matić/SD
4. rujna 2021. - 22:41

Sve znate... Bliži se nova školska godina, sezona godišnjih odmora, nažalost, većini je završila, temperature su se spustile, more se počelo hladiti, a ni dani više nisu tako dugi... Jesen će nas sustići, nećemo se ni okrenuti, a s njom će se, htjeli-ne htjeli, promijeniti i naši rasporedi. Neusporedivo više mamit će nas mali ekrani, kauč, a neće dugo trebati čekati ni na dekicu... Program koji ćemo gledati ne donosi baš novih formi, išlo se uglavnom na provjerene formate, koji će u novim sezonama dobiti bogatije ruho.

Naše TV kuće su spremne za jesen, pa evo što su nam pripremile...
Nova TV najavljuje puno noviteta. U pripremi je nova sezona hit-showa "Supertalent", a uskoro s emitiranjem kreće i popularni svjetski zabavni natjecateljski format "MasterChef". Nova sezona donosi i novi žiri – kroz MasterChef kuhinju vodit će nas tri različita karaktera: Stjepan Vukadin, Damir Tomljanović i Melkior Bašić. Uskoro Nova TV kreće i s emitiranjem nove domaće serije, sitcoma ''Bogu iza nogu'', a u pripremi je i druga sezona popularne serije ''Dar Mar'' koja dolazi s pojačanjem u glumačkim redovima. Za dodatnu dozu humora ove jeseni, tu su i premijerne epizode hit-serije ''Lud, zbunjen, normalan''. Bit će tu i brojnih zvučnih filmskih naslova i TV premijere poput filmova "Bohemian Rhapsody", "Joker", "Udovice", "Godzilla: Kralj zvijeri", "Ad Astra" te filmski hitovi poput "Zvijezda je rođena", "Oceanovih 8", "Tomb Raider"...

IN magazin će donijeti najnovije vijesti iz domaćeg i svjetskog showbiza, a uskoro s emitiranjem počinje i nova, 15. sezona ''Provjerenog''. Na ovoj televiziji moći ćete pratiti uzbudljive nastavke kvalifikacija "vatrenih" za svjetsko prvenstvo u Kataru 2022. – hrvatska nogometna reprezentacija samo će u rujnu odigrati tri utakmice i to protiv najjačih momčadi u skupini, a novi izazovi čekaju je i u listopadu i studenom. Sve kvalifikacijske utakmice izravno prenosi Nova TV, uz studijsku emisiju prije i nakon utakmica.

I RTL ima svoje "konje za utrku"... Vrhunske delicije i paprene svađe očekuju nas već sljedećeg tjedna u 14. sezoni "Večere za pet na selu". I u ovoj sezoni ponovno će se kuhati po cijeloj Hrvatskoj i prikazati razni tradicionalni, ali i nešto moderniji specijaliteti. Što će ponuditi novi kandidati, tko će oduševiti, a tko najviše kritizirati, gledatelji će doznati uskoro.
Pred nama su i ljubavni i natjecateljski izazovi u omiljenom showu "Superpar". U trećoj sezoni showa naći će se i natjecatelji iz različitih država svijeta, a tko će na kraju nezaboravnog putovanja prepunog smijeha, suza, izazova i iskrene ljubavi osvojiti pozamašan novčani iznos te laskavu titulu superpara, svakako će biti zanimljivo pratiti.

'Dođi, pogodi, osvoji'

Druga sezona jedinstvenog sociološkog eksperimenta "Brak na prvu" ove će jeseni sve gledatelje željne romantike, drame i ljubavnih zavrzlama ponovno prikovati uz male ekrane. Nove kandidate, samce, koji ne znaju ništa jedni o drugima, spojit će eksperti s područja psihologije, ljudskih odnosa i veza, a oni će pred kamerama i očima javnosti izreći sudbonosno ''da'' potpunim strancima. Bujice emocija, prvi poljupci, svađe i romantične trzavice obilježit će bračna putovanja kandidata u novoj sezoni.

U program RTL-a vraća se i omiljena televizijska obitelj u novim, još zabavnijim nastavcima humoristične serije "Blago nama". Dobro poznatoj glumačkoj ekipi, predvođenoj Enisom Bešlagićem, Žarkom Radićem, Hristinom Popović, Tarom Rosandić, Filipom Križanom i Zlatanom Zuhićem, u novim će se nastavcima pridružiti brojni glumci u gostujućim ulogama.
Na male ekrane petkom u večernjem terminu vraća se i zabavni show "Ma lažeš" s voditeljem Reneom Bitorajcem te kapetanima Lukom Bulićem i Janom Kerekešom, koji nastavlja razotkrivati najskrivenije, najotkačenije i najmračnije tajne poznatih osoba, a u planu je i snimanje druge sezone emisije.

Uz to, ove jeseni planirano je prikazivanje hrvatske inačice megapopularnog game showa izvornog naziva "The Price Is Right", koji se već prikazivao u više od 40 zemalja svijeta, a u SAD-u je proglašen jednim od najdugovječnijih TV formata u povijesti. Snimanje hrvatske inačice pod nazivom "Dođi, pogodi, osvoji" kreće uskoro.
Na kanalu RTL2 gledatelji se od ponedjeljka, 31. kolovoza mogu zabavljati uz drugu sezonu hvaljene dramske serije "Novak",

Gledatelje očekuje i napeta hvaljena serija "9-1-1" koja na iznimno uzbudljiv način pokušava dočarati iskustva profesionalaca koji su svakodnevno izloženi opasnim situacijama, imajući na umu da upravo o njihovim odlukama ovise životi ljudi koji traže njihovu pomoć. Tu su još popularni reality showovi – "Zlatna groznica", "Brzi i glasni" u kojem stručnjaci za automobile vraćaju sjaj starim vozilima, te "Goli i prestrašeni", potpuno jedinstveni show u kojem je par potpunih stranaca, jedna žena i jedan muškarac, ostavljen na odabranoj lokaciji bez hrane, vode i odjeće te moraju preživjeti 21 dan oslanjajući se samo na vlastite snage.
Ne, nismo zaboravili na HRT. Njihova jesenska shema je spremna, no još uvijek čekaju da je podijele s javnosti, a kako nam je rečeno, s njom startaju 20. rujna.

22. travanj 2024 03:45