StoryEditorOCM
ZanimljivostiAjmo se malo zabaviti

 Ivanu Guberina i njezinu Šibensku kartulinu ni korona ne može zaustaviti: Poziv djeci i roditeljima - snimite video o ‘Nastavi na daljinu‘

Piše Zdravko Pilić
2. travnja 2020. - 15:11

-Ajmo se malo i zabavit, unijet malo radosti u ove naše izolirane dane, okrenimo cijelu situaciju malo na šalu – pozvala je sve – svoje, ali i 'tuđe' – učenike, roditelje, a s njima i kolege prosvjetne radnike, ali i sve druge 'korona supatnike' šibenska učiteljica Ivana Guberina. Kako? Eto, neki pjevaju s balkona, neki plješću, neki – poput Vodičana – i jauču iz sve snage, pozavidio bi im na duhu i Zagor Te Nej, nepobjedivi 'Duh sa sjekirom' iz Darkwooda, a Ivana predlaže – snimite 'Šaljivi kućni video' na temu - 'Nastava na daljinu'. I učiti je lakše kada se između nastave kvalitetno osmisli vrijeme i udre malo briga na veselje.

'U videu bi trebali sudjelovati djeca i njihovi roditelji, ne bi trebali bit duži od četiri minute. Dva najbolja, najmaštovitija i najkreativnija rada nagradit ćemo knjigom i društvenom igrom za sve ukućane' – poručuje Ivana koja je inače i voditeljica Udruge 'Šibenska kartulina' koja je snimila već četiri filma, a po jednom od njih, dokumentarcu, udruga osnovana početkom ove godine je dobila i ime. Video je potrebno poslati u inbox njihovog Facebooka najkasnije do 15. travnja, nakon čega će se izabrati i najbolji uratci.

Spomenimo i to da je 'Šibenska kartulina' pored snimanja filmova planirala i čitav niz radionica – kreativnog pisanja, verbalne i neverbalne komunikacije, ručnog rada, ekologije, plesa, likovnog izražavanja, fotografije.

- Planirali smo to za različite uzraste, s učenicima, za vrijeme škole i preko praznika, organiziranja terenske nastave i izleta, kroz povezivanje s brojnim drugim udrugama i pojedincima, u Šibeniku i šire. Nažalost, ovaj nas je 'korona party' u svemu tome zaustavio. Mi se nadamo privremeno, a dotle ćemo se nastaviti družiti 'online', virtualno, kao što i održavamo nastavu. Ovaj poziv na snimanje videa samo je korak u tom smjeru' – kazala nam je hiperaktivna Ivana koja je za svoj volonterski rad i javni angažman prošle godine dobila i Plaketu grada Šibenika.

19. travanj 2024 19:08