Iskoristite vikend za pripremu prave domaće spize, a ako nemate ideju što skuhati, predlažemo vam da iskušate ovaj recept za Skradinski rižot, objavljen u Dobroj hrani.
teleća ruža (but)
luk riža
sol, papar, muškatni oraščić ovčji sir
Za temeljac:
kopun
junetina i govedina za juhu korjenasto povrće; mrkva, peršin, celer, peršinov list, list kelja i zelja
luk
Skuhati temeljac od navedenih sastojaka na laganoj vatri. Na masnoći dinstati nasjeckan luk pa dodati teletinu narezanu na kockice.
Dinstati uz podlijevanje temeljcem minimalno šest do osam sati. Posoliti. Meso će se raspasti i pretvoriti u smjesu nalik pašteti.
Dodati potom rižu i podlijevati temeljcem dok ne bude kuhana. Začiniti solju, paprom i muškatnim oraščićem. Posuti naribanim sirom netom prije posluživanja.