StoryEditorOCM
LifestylePoslao sarkastični čitatelj

Table s greškom na Zlarinu: ‘Vrhunac zapuštenosti, neodgovornosti i nepismenosti na divnom otoku‘

Piše Šibenski.hr
16. rujna 2024. - 12:21

Znakovi na kojem piše "Zabranjeno odlaganja brodova i strojeva", čiju fotografiju nam je poslao čitatelj, ne samo da ima slovnu grešku, nego i ne predstavlja neku bogzna kakvu prijetnju. Naime, iako je "zabranjeno odlaganja", brodovi su odloženi odmah pored, kao i jedna prikolica za prijevoz brodova.

- Vrhunac opće zapuštenosti, nemara, neodgovornosti, drskosti i nepismenosti na divnom "otoku ljubavi i koralja" Zlarinu predstavlja prizor u samom središtu mjesta, na obali - napisao nam je čitatelj, šaljući nam fotografije limenih tabli.

Čitatelj ima smisla i za sarkazam pa u nastavku kaže: 

- Odloženi brodovi i prikolica, valjda, ilustriraju što je predmet zabrane. Ili se zabrana odnosi na prekooceanske brodove, a to odložene brodice zasigurno nisu. A možda "zabranjeno odlaganja" znači da nije zabranjeno. Jer ako je dopušteno nepravilno pisati, onda je i dopušteno nepravilno odlagati. Ne smije se uznemiravati turiste jer od njih živimo, a ne smije se ni tlačiti domaćine  jer oni pružaju usluge onima od kojih živimo. Ukratko, ne smije se nikoga ni za što gnjaviti. Treba pustiti jedne da žive, a druge da uživaju - zaključuje čitatelj sa Zlarina.

image

Znakovi na Zlarinu

/Slobodna Dalmacija
image

Znakovi na Zlarinu

/Slobodna Dalmacija
image

Znakovi na Zlarinu

/Slobodna Dalmacija

 

16. rujan 2024 12:22