StoryEditorOCM
LifestyleNA VISOKOJ NOZI

Mlade Dalmatinke u šoku: ‘U dva kluba nas nisu pustili jer nismo bile u štiklama, nego u patikama!‘

Piše Antea Burazin/SD
14. studenog 2022. - 08:49

Što se može, a što ne može odjenuti za izlazak u noćni klub? Vlasnici splitskih klubova, barem onih iz kojih se "ore" note narodnjačke i domaće zabavne glazbe, po tom su pitanju poprilično jasni - poželjno je da su djevojke u štiklama.

Nekoliko naših čitateljica, zgroženih tom nesuvislom politikom dijela splitskih klubova, u provod su prošloga vikenda krenule u patikama, a na ulazu su zbog takve "neprikladne" obuće dobile - odbijenicu!

- Izlazak nam se u subotu (prošlu) dogodio sasvim spontano. Inače smo studentice, pa smo odlučile "razbiti" vikend od učenja i popiti negdje piće. U dva kluba nije nas pustilo jer smo nosile patike. Razumijemo da svaki klub ima svoja pravila, ali sve smo bile sređene, našminkane, s frizurom, outfitom...

image
Nikola Vilić/Ilustracija/Cropix

Shvatile bi da su nas odbili da smo bile nesređene ili u trenirci. Međutim, postoje ljudi koji ne mogu obući štikle zbog nekih zdravstvenih problema. U pitanju su kafić "Moon" i "Kauri" - dojavila nam je čitateljica.

Tragom ovoga neugodnoga iskustva, ispitali smo situaciju i kod drugih mladih Splićanki.

- U svibnju ili travnju, nas šest cura išlo je vanka u "Kaurija". Samo je jedna cura u ekipi imala patike, ali je nosila duge hlače koje su ih skroz prekrile. Inače, bila je skroz sređena i našminkana.

Na ulazu nas je zaštitar dobro "odmirija" i pustio sve cure osim nje. Ostale cure ušle su unutra uvatit stol, a ja sam ostala s njom i pokušala objasnit zaštitaru da imamo stol i da je pusti jer je ostatak ekipe u štiklama.

Ona mu je objašnjavala da ima problem s prstom i da ne može obuć štikle, a on joj je reka "e, j..i ga, mogla si barem obuć neke čizme na take".

image
Joško Šupić/Ilustracija/Cropix

Nije bilo druge, pa je cura pozvala taksi i otišla doma po štikle, a kada je ušla unutra opet se presvukla u patike. Očigledno unutra možeš bit u patikama, samo se na ulazu moraš prikazat u štiklama - iskustvo je još jedne čitateljice koja je također umalo "poljubila vrata"

Druga je, pak, uspjela nekako ući u patikama, a onda su je vratili nazad.

- Jednom sam ušla u jedan splitski klub u patikama, a čovik s ulaza me vrlo brzo vratio nazad. Slagala sam da netko koga znam slavi rođendan, pa da samo idem čestitat. Zaključili smo onda da znamo neke iste ljude pa me pustio - prepričava nam sljedeća anonimna djevojka.

Okrenuli smo brojeve, nazvali gore dva navedena splitska kluba i priupitali ih možemo li ovaj vikend u klub ući u patikama. Prvome sugovorniku, zaposleniku jednog od klubova koji nam se javio na poziv, rekli smo da u petak imamo rezerviran stol, no postoji li mogućnost da uđemo u patikama.

image
Joško Šupić/Ilustracija/Cropix

- Sutra? Hmmm… A šta ja znam, ako baš ne možete u štiklama, onda možete u patikama, ali inače je pravilo u štiklama. Samo onda to recite na ulazu - odgovorio je. Još smo jednom priupitali je li to sto posto sigurno jer smo čuli da prošloga vikend neke djevojke u patikama nisu mogle ući.

- A to je zato šta one nisu najavile, sad kad znamo za tebe, onda ćemo te pustit - pojasnio nam je.

Nazvali smo, potom, drugi klub i upitali isto.

- Ne može, pravilo je da imate 21 godinu i da ste u štiklama - kazali su nam.

- Čak i ako imam problem s nogom, pa ne mogu štikle? - opet pitamo.

- Aaa, ne znam šta bi vam reka. Ako vas je pet - šest u ekipi, a jedna je u patikama, progledat ćemo joj kroz prste - izvijestili su nas.

Vidimo, dakle, da su kriteriji vrlo varljivi, sve je do "modnog inspektora" na ulazu u klub koji će procijeniti jeste li dovoljno "dobre" da zaslužite boravak u njemu.

16. travanj 2024 23:01