StoryEditorOCM
Lifestylesuper recept

Jelo bez kojeg je nezamislivo proljeće u Dalmaciji: u glavnim su ulogama artičoke i povrće o kojem je pjevao Arsen

Piše Tea Sumić Miletić/STIL
16. svibnja 2022. - 16:46

"Učini se da sve imam,

Al' u niko doba 

Zaželi se moja duša

Kukumara, boba..."

Tako je pjevao Arsen Dedić i moramo vam priznati da nam se ti stihovi u ovo doba često motaju po glavi. Za kukumare ćemo još malo pričekati, a nismo ih puno ni željni, s obzirom da ih se sad može naći tijekom cijele godine (znamo, znamo, neusporedivi su s onima iz pravog "vrtla"), ali bob... Baš je u stađunu i treba ga jesti dok ga ima. S blitvom, s bižima ili, kako je mnogima najdraže - s artičokima, piše Stil.

Šteta što nitko, bar koliko nam je poznato, nije opjevao nije opjevao artičoke, delikatesu obožavanu jod davnina na cijelom  Mediteranu, koja nadjevena različitim varijantama pešta i skuhana s mladim bobom i bižima čini specijalitet bez kojeg nam je nezamislivo proljeće u Dalmaciji... Vama nije? A mora biti da nemate dobar recept. Mi imamo, a ima ga i Tavajol, hvaljeni gastroblog iza kojeg stoji Dora Sandalić. Dora nam je dopustila da prenesemo kako ona radi artičoke s bobom pa čitajte, isprobajte i guštajte.

image
Tavajol
image
Tavajol
24. prosinac 2024 04:40