StoryEditorOCM
Lifestyletradicija

Evo prave prigode da guštate u ukusnoj marendi, ni cijene nisu takve da će vas zaboliti glava

Piše Šibenski.hr
4. listopada 2024. - 13:21

Prva subota u mjesecu rezervirana je za marendu, a ovoga vikenda na redu su Vodice. Ukusnu tradicionalnu marendu u Đardinu pripremat će kuhari Strikoman‘s Bistroa i konobe Makina, a bit će tu i vinari iz Vinoplod Vinarije Šibenik, Vinarije Birin te Vinarije Baraka. Program će započeti edukativnom gastro pričom koju će ispričati ekipa iz UTV Mihovil Šibenik, svirati i pjevat će nam M.S.A.Q.M, a očekuju vas i zanimljive radionice za djecu i odrasle, u izvedbi ekipe iz Pasarela Bistroa.

- Sutra vas u Vodicama, na Trgu kneza Branimira u Đardinu, očekuje šesta marenda u organizaciji TZ Šibensko-kninske županije i TZ Vodice, s početkom u 10 sati.

Program počinje edukativnom pričom „Iz vodiške kužine“ koju će na jedinstven način interpretirati članovi UTV Mihovil Šibenik.

Tradicionalna jela spravljena od sezonskih namirnica specifičnih za ovo podneblje posluživat će ekipa iz Strikoman‘s Bistroa te konobe Makina, a na meniju će se naći gulaš od tune te orzo i fažol. Kupone za marendu po simboličnoj cijeni od 5 € moći ćete kupiti na licu mjesta, u Đardinu.

Dobru spizu valja „zaliti“ i dobrom kapljicom pa ćete moći birati između vrhunskih vina Vinoplod Vinarije Šibenik, Vinarije Birin te Vinarije Baraka, a kupone po cijeni od 2 € ćete također moći kupiti u Đardinu.

Za glazbeni dio programa zadužen je M.S.A.Q. koji će pjevati i svirati različite domaće i strane skladbe u svojoj prepoznatljivoj izvedbi.

U Đardinu u Vodicama prodavat će se i domaći proizvodi od lokalnih OPG-ova pa ćete moći kupiti med od OPG Mile Ledenko i OPG Ante Bulat, cvijeće (sukulente i slično u kamenim pitarima) od OPG Gorke Trokić, nakit od Obrta BeYou, kravlji sir i jogurt od OPG Ranch4me, maslinovo ulje od OPG Zlatko Srdarev te kozji sir od OPG Đidara.

U Đardinu možete sudjelovati i u dvije zanimljive radionice za djecu i odrasle. Najmlađi će pripremati slano tijesto za modeliranje koje se može bojati i tako spojiti kuhinju i igru. Odrasli će, pak, izrađivati tradicionalne slastice - pispalje. Riječ je o slastici koje svojim oblikom nalikuje pogači, no zapravo se priprema prženjem tijesta za kruh prepunog kvasca. Pasarela bistro će pokazati sudionicima kako su ga radili naši stari. Na ove besplatne radionice se možete prijaviti dolaskom, na licu mjesta, s tim da je broj mjesta ograničen pa će moći sudjelovati oni koji prvi dođu.

Vidimo se na marendi sutra u Vodicama, u Đardinu, od 10 sati- poručuju organizatori ove manifestacije.

 

 

 

 

 

 

04. listopad 2024 13:24